Mai mult de 40 de case distruse de ploi la Comrat (FOTO/VIDEO)

Foto: gov.md

Redactor: Diana Enache

Premierul Ion Chicu a inspectat mai multe locuințe din orașul Comrat, care au fost grav afectate de ploile abundente. Șeful Executivului a fost informat că 50 de echipe de salvatori întreprind toate măsurile de lichidare a consecințelor provocate de inundații. 

„Avem circa 40 de case afectate, nivelul apei a fost 1,5-2 metri. Foarte grav că valul a venit foarte rapid, aici chiar au fost persoane evacuate și salvate. E mult de lucru, de curățat și conform procedurii Comisia de Urgență locală trebuie să treacă evaluarea pierderilor, să i le înainteze comisiei centrale și din fondu de rezervă, de intervenție de unde avem, de unde nu avem o să trebuiască să ajutăm oamenii. Pentru că sunt în prag de iarnă.

Aici multe case nu o să reziste. Am înțeles că e o zonă care a mai fost inundată, este un râuleț aici în preajmă care trebuie curățat imediat și asta e prima ce o să decidem la oficiu”, a declarat Chicu.

Primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov, a declarat că, estimativ, ar fi nevoie de peste 1 milion 800 de lei pentru lucrările de curățare a râului din localitate. Urmează să se ia o decizie privind alocarea resurselor financiare necesare. 

Bașcanul Găgăuziei a mulțumit autorităţilor de la Chişinău pentru intervenție promptă și conlucrare eficientă și a menționat că autoritățile din UTA Găgăuzia vor continua să lucreze în regim de alertă în perioada următoare.

Premierul efectuează o vizită operativă la Comrat

Premierul Ion Chicu a inspectat astăzi mai multe locuințe din orașul Comrat, care au fost grav afectate de ploile abundente. Prim-ministrul a solicitat responsabililor să întreprindă toate măsurile necesare în regiune pentru lichidarea consecințelor intemperiei și a dat asigurări că Guvernul va oferi tot suportul în acest sens. ”Trebuie rapid de curățat râul înnămolit, pentru că aceasta este una dintre cauzele inundațiilor. Pentru situații de urgență există Fondul de Rezervă, de unde vor fi utilizate resursele necesare pentru lucrări. Lucrările trebuie începute imediat și să fie îndeplinite calitativ. Este vorba de viața oamenilor, de aceea acest lucru trebuie făcut cât mai rapid”, a declarat premierul Ion Chicu.

Опубликовано Guvernul Republicii Moldova Вторник, 29 сентября 2020 г.
Distribuie