Mai mult de 400 de paturi noi pentru pacienți COVID în Chișinău (FOTO)

Foto: facebook/ Iv Ceban

Redactor: Diana Enache

110 paturi noi pentru pacienți COVID sunt funcționale de astăzi la Spitalul Clinic „Gheorghe Paladi” din Chișinău, iar la „centrul COVID” de la MoldExpo se amenajează alte 300 de paturi, dintre care 200 pentru pacienți și 100 pentru triaj.

„Municipalitatea va activa suplimentar un bloc al Spitalului Clinic „Gheorghe Paladi” cu 110 paturi, dintre care 6 paturi de terapie intensivă, pentru pacienţii confirmaţi cu Covid – 19. Blocul va funcționa din 9 octombrie.” anunță primarul general al capitalei Ion Ceban

Într-o altă postare, edilul spune despre alte 200 de paturi pentru pacienți și 100 de paturi pentru triaj. „La MoldExpo amenajăm încă 200 de paturi pentru pacienți și alte 100 locuri pentru triaj, cu posibilitatea de a majora numărul până la 1000. Asta ca să nu ajungem în situații mult mai grave” a scris Ion Ceban pe Facebook.

În aceeași postare primarul a anexat câteva paturi din scaune pe care dorm medicii. „Sunt paturile unde se odihnesc temporar medicii care vor lucra la noul bloc amenajat de la Centrul „COVID-19 Chișinău” de la MoldExpo. Medicii ar fi putut lua unul din paturile viitorilor pacienti, chiar și temporar, dar nu au făcut-o. Ei sunt eroii noștri” notează Ceban.

De menționat că, începând cu data de 5 octombrie curent, au fost suplinite paturile și în alte instituții municipale din oraș, după cum urmează:• SCM „Gh. Paladi” – 45 locuri;• SCM „Sf. Arh. Mihail” – 30 locuri;• SCM „Sf. Treime” – 50 locuri.

În spitalele strategice din mun. Chișinău se vor regăsi 1037 de paturi, dintre care 870 pentru adulți și 203 pentru copii.

Paturile medicilor
Paturile medicilor
MoldExpo
MoldExpo
Gheorghe Paladi
Gheorghe Paladi
Distribuie