Mai vin două loturi de vaccin până la sfârșitul lunii, prin platforma COVAX și din România

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că mai vine un lot de vaccin prin intermediul COVAX, iar în total, până la sfârșitul lui martie, grație acestei platforme vor ajunge 46 de mii de doze de vaccin. La fel, până pe final de lună, Chișinăul va primi încă 50 de mii de doze din donația oferită de România.

Șefa statului le-a mulțumit donatorilor COVAX și României pentru sprijinul și solidaritatea de care dau dovadă în aceste vremuri dificile pentru toți. Totodată, ea a cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi.

„Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, a spus doamna Maia Sandu.

Șefa statului a venit și cu un apel către cetățeni, îndemnându-i să respecte măsurile de protecție: „Până ne vine rândul fiecăruia să ne vaccinăm, vă rog frumos, pe toți, să fim vigilenți și responsabili și să ne protejăm viața și sănătatea. Pericolul este foarte mare, spitalele sunt pline și medicii epuizați. Stă în puterile noastre să oprim răspândirea acestui virus nemilos, prin gesturi simple pe care le cunoaștem cu toții: purtăm mască, spălăm și dezinfectăm mâinile, evităm locurile aglomerate și evenimentele cu mulți oameni, ne vaccinăm, când vine rândul nostru”.

Distribuie