Maia Sandu a avut, la New York, mai multe întrevederi neformale

În cadrul vizitei la New York, unde s-a aflat pentru a participa la lucrările celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut mai multe întrevederi neformale.

La invitația Președintelui Poloniei, Andrzej Duda, șefa statului a participat, alături de Premierul georgian Irakli Garibashvili, la o cină de lucru organizată la Reprezentanța Republicii Polone la ONU. Cei trei lideri au discutat despre cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. Ei au abordat subiectul perspectivei de aderare a Republicii Moldova și Georgiei la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA) și posibilitatea de armonizare a prețurilor internaționale de roaming între țările Parteneriatului Estic și UE.

De asemenea, Președintele Maia Sandu a avut o întâlnire la Fundația pentru o Societate Deschisă, unde a vorbit despre oportunitățile de sprijin pentru proiecte educaționale. Iar cu avocatul Mark Meyer, Consulul Onorific al Republicii Moldova la New York, șefa statului a discutat despre reforma justiției din țara noastră.

Distribuie