Maia Sandu a decorat-o cu „Ordinul de Onoare” pe Oana Serafim, directoarea Serviciului în limba română al Radio Europa Liberă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Oana Serafim, directoarea Serviciului în limba română al Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, care în curând își încheie mandatul în această funcție. Șefa statului i-a mulțumit pentru consecvența de care a dat dovadă în apărarea drepturilor omului, în consolidarea libertății de expresie și a presei independente din țara noastră.

„Echipa de la Chișinău, pe care ați condus-o aproape 20 de ani, s-a afirmat prin profesionalism și corectitudine, fiind mereu în mijlocul evenimentelor, alături de oameni. Avem nevoie în continuare de un asemenea jurnalism – serios, analitic, responsabil -, acesta fiind instrumentul care ne ajută să apărăm democrația”, a spus Maia Sandu. În semn de înaltă apreciere pentru munca depusă, pentru asigurarea unei informări corecte și echidistante a publicului, precum și pentru susținerea și promovarea constantă, de-a lungul anilor, a valorilor democratice în țara noastră, Oana Serafim a fost decorată cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova.

La ceremonie au mai participat jurnaliștii Vasile Botnaru și Valentina Ursu din Biroul de la Chișinău, și Daisy Sindelar, vicepreședintă la Radio Europa Liberă.

Distribuie