Maia Sandu a discutat cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, care s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

Subiectele abordate de cei doi oficiali s-au referit la consolidarea cooperării bilaterale, în special pe dimensiunile comercial-economică și investițională. Președintele Maia Sandu a menționat necesitatea majorării cotelor de export pentru unele produse moldovenești, dar și necesitatea extinderii Acordului de Comerț Liber existent, pentru a include comerțul cu servicii. La fel, au fost discutate aspecte legate de ratificarea unor acorduri bilaterale cu Republica Turcia, și anume, acordul privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere, acordul privind transportul combinat de mărfuri și cel care vizează promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor.

Turcia este un partener economic important al țării noastre, clasându-se pe poziția a patra ca destinație de export a produselor fabricate în Republica Moldova.

Distribuie