Maia Sandu a participat la o dezbatere organizată de Fundația Konrad Adenauer

Foto: presedinte.md

În prima zi a vizitei la Berlin, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președintele Fundației Konrad Adenauer (KAS), Norbert Lammert, și cu Secretarul General adjunct al KAS, Gerhard Wahlers.

„Fundația sprijină numeroase proiecte de expertiză și de dezvoltare a instituțiilor democratice și a societății civile din Republica Moldova. Am făcut un schimb de opinii pe marginea evoluțiilor politice din Republica Moldova și din regiune, am vorbit despre planurile mele de reformare a sistemului public din țară și despre agenda noastră europeană”, a afirmat șefa statului.

Președintele Maia Sandu a participat, alături de Președintele și Secretarul General adjunct al KAS, la o discuție în format Chatham House cu jurnaliști, experți și cercetători din domeniul relațiilor internaționale, interesați de Republica Moldova și regiunea noastră. „Am discutat despre prioritățile mele pentru țară, despre reforme, riscuri și perspectivele acestora după alegerile anticipate din iulie, precum și despre securitatea regiunii noastre și parcursul european al Moldovei”, a spus doamna Maia Sandu.

Astăzi, în cadrul vizitei de două zile, la Berlin, Președintele Republicii Moldova a avut întrevedere cu Președintele Republicii Federale Germania și Cancelarul federal.

Distribuie