Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare comunității ucrainene cu prilejul Zilei mondiale a cămășii ucrainene

Foto: presedinte.md

De Ziua mondială a cămășii ucrainene brodate – vîșivanka, marcată ieri, 20 mai -, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare tuturor ucrainenilor din țara noastră. „Mă bucur că această frumoasă și simbolică sărbătoare a ajuns la a zecea ediție. Tradițiile comunității ucrainene din Republica Moldova se înscriu armonios în peisajul cultural al țării”, se spune în mesajul doamnei Maia Sandu transmis de către consilierul prezidențial în domeniul culturii, Angela Brașoveanu Erizanu, prezentă la festivitate.

Vîşivanka este simbolul spiritualității și culturii ucrainene. Ca și ia noastră strămoșească, ea poartă o bogată încărcătură semnificativă și ne transmite, din secol în secol și din generație în generație, simboluri profunde care vorbesc despre viață și moarte, despre cinste și demnitate, despre etape din existența umană”, se menționează în mesajul Președintelui Maia Sandu.

Șefa statului a felicitat Comunitatea femeilor ucrainene din Republica Moldova, Congresul Național al Ucrainenilor și Asociația Tineretului Ucrainean pentru organizarea evenimentului prin care sunt celebrate identitatea, cultura și tradiția ucraineană în țara noastră, ediția din acest an fiind dedicată și mediului.

Distribuie