Maia Sandu: „Belgia a devenit a doua casă pentru foarte mulți dintre conaționalii noștri și aceasta apropie și mai mult țările noastre”

Foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, pe finalul vizitei oficiale întreprinse la Bruxelles, cu Majestatea Sa, Regele Philippe al Belgiei.

Președintele Maia Sandu i-a mulțumit Majestății Sale pentru faptul că Belgia a fost un susținător constant al proceselor de transformare internă din Republica Moldova. Totodată, șefa statului a ținut să menționeze că Belgia, de-a lungul anilor, a sprijinit țara noastră atât în plan bilateral, cât și prin poziția pe care a adoptat-o în cadrul UE pe chestiuni strategice și prin rolul pe care îl joacă în cadrul Uniunii Europene, ca țară ce găzduiește majoritatea instituțiilor europene.

„Am discutat cu Majestatea Sa despre situația regională și dinamica reformelor interne din țara noastră, despre relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Belgia, precum și despre posibilitățile de colaborare mai strânsă cu autoritățile belgiene în interesul comun al țărilor noastre. Am ținut să subliniez faptul că Belgia a devenit a doua casă pentru foarte mulți dintre conaționalii noștri și că acest lucru este un motiv și un argument în plus de apropiere dintre țările noastre”, a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu după întrevederea cu Majestatea Sa, Regele Philippe al Belgiei.

Distribuie