Maia Sandu, în vizită în comunele Olănești și Talmaza din raionul Ștefan Vodă: „Scopul nostru este să creăm condiții bune de trai în fiecare localitate”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi cu oamenii din comunele Olănești și Talmaza, raionul Ștefan Vodă, despre problemele lor zilnice și despre grijile noi pe care le-a adus tuturor războiul din țara vecină. Șefa statului le-a mulțumit oamenilor pentru bunăvoința de a găzdui un număr mare de refugiați.

Discuțiile cu cetățenii s-au referit și la măsurile pe care le întreprinde Guvernul pentru a asigura securitatea alimentară și energetică a țării, pentru a porni la timp lucrările agricole, dar și pentru a reduce consecințele economice ale războiului. Președinta Maia Sandu a subliniat că autoritățile sunt determinate să continue să facă ordine în instituțiile publice și în justiție, să îmbunătățească mediul de afaceri pentru a crea locuri de muncă, să modernizeze sistemul medical și cel educațional. „În pofida greutăților mari prin care trecem, vom continua proiectele de dezvoltare a țării și reformele pe care le-am pornit. Scopul nostru este să creăm condiții bune de trai în fiecare localitate. Acum, ca să reușim, avem nevoie de pace”, a spus șefa statului.

Distribuie