Maia Sandu: „Moldova își dorește să aprofundeze Dialogul Strategic cu SUA, unul dintre principalii noștri parteneri de dezvoltare”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, la Președinție, cu Asistenta adjunctă a Secretarului de Stat al SUA pentru Europa Centrală și de Est, doamna Robin Dunnigan.

„Am discutat despre problemele cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova și despre agenda de dezvoltare a țării noastre, promovată de actuala guvernare. Am primit asigurările doamnei Dunnigan de susținerea Statelor Unite pentru realizarea acestei agende”, a spus Președinta Maia Sandu.De asemenea, șefa statului a discutat cu oficiala de la Washington despre relațiile bilaterale moldo-americane, inclusiv programele de asistență pentru dezvoltare, finanțate de SUA în Republica Moldova. „Am mulțumit pentru sprijinul generos oferit de Statele Unite ale Americii pentru dezvoltarea comunităților noastre și a mai multor industrii locale, și pentru ajutorul de solidaritate pe care l-am primit în lupta cu pandemia. Am subliniat, în context, că Moldova își dorește să aprofundeze Dialogul Strategic cu SUA, unul dintre principalii noștri parteneri de dezvoltare”, a spus doamna Maia Sandu.

Distribuie