Maia Sandu: „Realizarea Planului ne va permite să depășim mai ușor perioada de criză în care ne aflăm”

Foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în această dimineață cu Misiunea Comisiei Europene, condusă de Katarína Mathernová, Director general-adjunct pentru Politica de vecinătate și negocierile de extindere. Oficialii europeni au sosit la Chișinău pentru a prezenta detaliile Planului de redresare economică, oferit Republicii Moldova în urma discuțiilor din ianuarie la Bruxelles.

„Am abordat mai multe subiecte pe agenda noastră cu Uniunea Europeană – angajamentul pentru reformarea justiției și combaterea corupției, dar și eforturile pe care trebuie să le facem pentru recuperarea economică și pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. Am vorbit despre gestionarea pandemiei și, în acest context, am mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul rapid oferit Republicii Moldova pentru a face față crizei sanitare, iar ulterior – pentru lansarea campaniei de vaccinare. Datorită acestui sprijin, putem salva vieți omenești”, a spus doamna Maia Sandu.

Planul de recuperare economică, în valoare de până la 600 de milioane de euro, este rezultatul unui efort mare făcut în ultimele câteva luni de Comisia Europeană, în dialog cu Președintele Maia Sandu și echipa prezidențială, dar și cu reprezentanții altor autorități de la Chișinău. „Realizarea Planului ne va permite să depășim mai ușor perioada de criză în care ne aflăm, dar accesarea fondurilor prevăzute depinde de angajamentul și capacitatea autorităților Republicii Moldova de a reforma profund justiția, a combate corupția și a realiza schimbări necesare în sistemul de guvernare”, a subliniat șefa statului.

Distribuie