Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul pentru Drepturile Omului al CoE, Dunja Mijatović

Foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în după-amiaza zilei de ieri o întrevedere cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, doamna Dunja Mijatović. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei întreprinse de șefa statului la Strasbourg.

„Am discutat cu doamna Comisar mai multe măsuri necesare pentru a îmbunătăți starea lucrurilor în domeniul drepturilor omului în contextul pandemiei: ratificarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor; lupta cu discursul de ură; extinderea acoperirii serviciilor de sănătate oferite cetățenilor și creșterea calității acestor servicii, mai ales pentru recuperarea post-Covid19,  precum și alte măsuri. La fel, am discutat importanța accesului la o justiție echitabilă și independentă și a atragerii atenției sporite asupra situației drepturilor omului în regiunea transnistreană. Astfel, vom putea construi în Republica Moldova o societate cu adevărat incluzivă, unde fiecare om are loc și este respectat”, a spus Președintele Maia Sandu.

Șefa statului i-a mulțumit Comisarului pentru Drepturile Omului al CoE pentru atenția cu care tratează situația drepturilor omului în țara noastră. „Am asigurat-o că are în persoana mea un aliat și un prieten în lupta pentru apărarea drepturilor tuturor persoanelor”, a afirmat doamna Maia Sandu.

Distribuie