Maia Sandu: „Sprijinirea autorităților locale este o prioritate pentru puterea de la Chișinău”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, au discutat astăzi cu câțiva primari de la noi despre viața comunităților locale din țara noastră. Întâlnirea a marcat încheierea vizitei oficiale a Președintelui federal la Chișinău, Germania fiind un partener important pentru dezvoltarea infrastructurii locale în Moldova.

„Primarii ne-au împărtășit provocările cu care se confruntă în activitatea lor, viziunea lor de dezvoltare a comunităților pe care le conduc, dar și cum îi ajută asistența externă să dezvolte serviciile pe care le oferă localnicilor. Am discutat și despre investițiile atrase și proiectele realizate în comunități cu asemenea fonduri”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a afirmat că noua conducere a Republicii Moldova își propune să creeze, în continuare, condiții pentru consolidarea autonomiei financiare a primăriilor și să atragă mai multe fonduri externe pentru proiecte de infrastructură pentru satele și orașele din țara noastră. „Sprijinirea autorităților locale este o prioritate pentru puterea de la Chișinău, care dorește să îmbunătățească viața oamenilor din toate regiunile țării”, a subliniat doamna Maia Sandu.

Distribuie