Managerii din cadrul sistemului național de biblioteci au trasat prioritățile profesionale pentru anul 2021

Foto: mecc.gov.md

Tehnologiile informaționale în activitatea bibliotecilor; incluziunea digitală a personalului de specialitate din biblioteci; promovarea lecturii în condiții de criză pandemică; rolul bibliotecilor în domeniul Științei Deschise – acestea și alte subiecte au fost discutate astăzi, 4 noiembrie, în cadrul Forumului managerilor din cadrul sistemului național de biblioteci „Identitatea bibliotecii în noua normalitate: tendințe și priorități 2021”.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a vorbit despre necesitatea identificării posibilităților de dotare a bibliotecilor cu TIC prin dezvoltarea parteneriatelor și reorientarea activităților de advocacy pentru consolidarea tendințelor digitale și diversificarea ofertelor digitale ale bibliotecilor. „Cu siguranță pandemia virusului COVID-19 ne-a făcut să ne trasăm noi obiective de activitate, astfel încât să aducem serviciile oferite de către biblioteci în casele oamenilor prin intermediul tehnologiilor digitale.”, a afirmat oficialul.

În cadrul discuțiilor au fost prezentate rezultatele sondajului realizat sub egida Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova privind activitatea bibliotecilor publice în timpul pandemiei virusului COVID-19.

Alte subiecte abordate în cadrul  Forumului managerilor din cadrul sistemului național de biblioteci au vizat: dezvoltarea suportului documentar/educațional în sprijinul incluziunii digitale a bibliotecarului (manuale, e-Portofolii, tutoriale etc.); diversificarea concursurilor, campaniilor stimulative privind implicarea bibliotecilor în promovarea/educarea pentru lectură etc.

Forumului managerilor din cadrul sistemului național de biblioteci „Identitatea bibliotecii în noua normalitate: tendințe și priorități 2021” a fost organizat de Consiliul Biblioteconomic Național, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Asociația bibliotecarilor din Republica Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *