Managerul unei întreprinderi municipale din Briceni, în conflict de interese

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința Managerului Întreprinderii Municipale «Gospodăria Comunală Locativă» din Briceni,care a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

În perioada martie 2016 – iulie 2020, managerul, aflându-se în exercitarea funcției, ar fi emis 23 de acte administrative și juridice, care vizează persoana apropiată – soția, angajată în aceiași instituție. Actele se referă la acordarea concediilor, rechemarea din concedii și 13 acte privind premierea lucrătorilor.

Potrivit actului de constatare, inspectorul de integritate a constatat că, persoana supusă controlului nu a declarat conflictele de interese în care s-a aflat și nu le-a soluționat. Subiectul vizat – exercitând funcția de manager, având interes personal rezultat din relațiile sale cu persoana apropiată – soția, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, manifestat prin nedeclararea în termenul legal a conflictelor de interese în care s-a aflat, admițând consumarea acestora prin încheierea/semnarea unor acte administrative în privința soției.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv – inspectorul de integritate va sesiza autoritatea competentă pentru revocarea managerului din funcție.

Acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, pentru o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contencios administrativ.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *