Radio Plai îi spune La Mulți Ani lui Marin Ganciu. Interpretul împlinește 47 de ani

Redactor: Diana Enache

Interpretul de muzică populară Marin Ganciu își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Artistul împlinește vârsta de 47 de ani. S-a născut pe 20 noiembrie 1973, în satul Anadol (Dolinskoe), raionul Reni, regiunea Odesa.

A absolvit Colegiul de cultură din orașul Odesa (1989-1993) și Universitatea de Stat a Artelor din Chișinău, secția canto popular de pe lângă Catedra istoria muzicii și folclor, la profesorul Nicolae Chiosa (1997-2002). Tot aici a studiat cobza tradițională, la profesorul Victor Botnaru. Din anul II, este angajat la Palatul de creație a copiilor și adolescenților (astăzi, Centrul republican de creație a copiilor „Artico”), unde activează până în prezent la Studioul de creație „Iedera”, împreună cu surorile Osoianu. Din 2003, este solist în Orhestra de muzică populară „Fluieraș”. Totodată, imediat după absolvire, devine profesor de canto și alte discipline la Catedra istoria muzicii și folclor.

Studioul folcloric „Iedera” l-a felicitat de la primele ore, într-o postare pe Facebook. „La mulți ani fericiți îi urăm colegului Marin Ganciu !!! cel care a stat la dezvoltarea și perfecționarea ansamblului folcloric Iedera !!!! Colectivul îți urează multă sănătate și realizări frumoase alaturi de noi cît și pe plan profesional!!!” se arată în mesajul Iedera.

Echipa Radio Plai îi urează artistului încă mulți ani fericiți.

Distribuie