MEC și Agenția Universitară a Francofoniei – în discuții despre noi proiecte francofone în învățământul superior din țara noastră

Ministrul Educației și Cercetării a discutat astăzi, 27 septembrie, cu rectorul Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) Slim Khalbous despre perspectivele de colaborare pe dimensiunea dezvoltării proiectelor francofone în universitățile din Republica Moldova.

Oficialul francez s-a referit la intenția AUF de a contribui la susținerea domeniului francofon în instituțiile de învățământ superior prin crearea de centre francofone, care să gestioneze proiecte îndreptate spre inserția profesională a tinerilor ce studiază în limba franceză, ghidarea în carieră și formarea profesorilor de limbă franceză etc. AUF planifică să deschidă 50 de centre în 40 de țări, inclusiv în Republica Moldova.

La rândul său, Anatolie Topală a menționat că Ministerul va oferi suportul necesar proiectelor de colaborare menite să îmbunătățească calitatea studiilor superioare și să ofere noi oportunități studenților din țara noastră.

Precizăm că în ultimii ani, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF Moldova) a investit circa 450.000 de euro în special în dezvoltarea filierelor francofone în universități din Republica Moldova.

Distribuie