MECC a lansat etapa de exploatare experimentală a Modului eAdmitere (SIME) în 7 instituții de învățământ profesional tehnic

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat proiectul pilot Modulul eAdmitere (https://eadmitere.sime.md/) în învățământul profesional tehnic în cadrul Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME).

Modulul respectiv a fost dezvoltat în cadrul proiectului ShiftEdu ”Competențe digitale pentru angajare în economia modernă” de către companie „Cristalion-Plus”, implementat de C.E. PRO DIDACTICA, cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, prin intermediuil Programului de Cooperare Austriacă pentru Dezvoltare. Proiectul are drept obiectiv integrarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale (TIC) în învăţământul profesional tehnic, prin: sporirea suportului acordat managerilor, îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice, dezvoltarea conţinutului digital pentru anumite meserii şi specialităţi, dotarea corespunzătoare a instituţiilor, pentru realizarea unui proces educaţional de calitate.

Modulul eAdmitere va fi exploatat în cadrul concursului de admitere, sesiunea 2021, iar în faza de pilotare a sistemului vor fi implicate 7 instituții de învățământ profesional tehnic:

– Centrul de excelenţă în energetică şi electronică;

– Centrul de excelenţă în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul;

– Centrul de excelenţă în transporturi;

– Colegiul „Iulia Haşdeu” din Cahul;

– Colegiul Politehnic din Bălţi;

– Instituția Publică Colegiul „Alexei Mateevici” din Chişinău;

– Școala Profesională nr.5, mun. Bălți.   

Menționăm că scopul organizării concursului de admitere online este de a contribui la reducerea timpului efectiv de depunere a dosarului de către candidați, eficientizarea activității Comisiilor de admitere, structurarea clară și unică a informației privind procesul de admitere, reducerea timpului de aprobare a rezultatelor concursului de admitere și transparența acestora, precum și accesul rapid la datele și informațiile din sistem.

Implementarea Modulului eAdmitere face parte din procesul de modernizare și digitalizare a învățământului profesional tehnic.

Distribuie