Medalie de argint, locul I la proba orală pe echipe și locul I la concursul de prezentare a țării în cadrul Olimpiadei Internaționale de Limba franceză

Echipa Republicii Moldova a obținut rezultate excepționale în cadrul Olimpiadei Internaționale de Limba franceză, desfășurată în format on-line, în perioada 07-09 decembrie 2021.

La proba scrisă (individuală), ce a constat în scrierea unui eseu tematic, Dana Mihăilă, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Ungheni, a obținut medalia de argint, la categoria B2.

În cadrul probei orale (pe echipe), ce a constat din simularea unei dezbateri televizate, echipa Republicii Moldova a obținut locul I.

Totodată, în cadrul Olimpiadei, fiecare echipă a realizat un clip video de prezentare a țării. Astfel, echipa Republicii Moldova s-a clasat pe locul I, reușind să acumuleze cele mai multe voturi din partea publicului. Clipul video poate fi vizionat aici.

La Olimpiadă au participat 91 de elevi, reprezentanți ai 20 de țări din Europa, Asia și Africa. Republica Moldova a fost reprezentată de 4 eleve și 2 profesori:

– Dana Mihăilă, elevă, clasa a XII – a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Ungheni;
– Mădălina Bucur, elevă, clasa a XII – a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, Hîncești;
– Amedeia Vier, elevă, clasa a XII – a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Chișinău;
– Evelina Voleac, elevă, clasa a XII – a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Constantin Stere”, Soroca;
– Silvia Guțu, doctor, Universitatea de Stat din Moldova;
– Mihaela Slovineanu, profesor, Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Chișinău.

În context, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează mulțumiri membrilor Consiliului Olimpic Național la Limba franceză pentru dedicație și implicare în organizarea concursului și pregătirea lotului olimpic național și Universității de Stat din Moldova, care a oferit spații și suport tehnic pentru desfășurarea probelor din cadrul olimpiadei.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

Distribuie