Membrii noului Guvern au depus jurământul în fața Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu

Membrii noului Cabinet de miniștri au depus astăzi jurământul în fața Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei ceremonii oficiale.

„Am semnat Decretul privind numirea Guvernului condus de Natalia Gavrilița, în baza votului de încredere acordat astăzi de Parlament, iar membrii Executivului au depus jurământul. I-am felicitat pe noii miniștri pentru acest moment extrem de important – învestirea unui Guvern integru, susținut de o majoritate parlamentară formată din oameni cinstiți, este ceea ce și-au dorit sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care la 11 iulie au ieșit la vot cu speranța de a schimba în bine situația din țară. Este încununarea efortului a zeci de mii de oameni, care ani la rând au luptat contra regimurilor corupte și a nedreptății”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului le-a dorit membrilor noului Guvern să-și îndeplinească misiunea cu onoare, curaj și dăruire. „Provocările sunt mari, așteptările cetățenilor sunt și mai mari. Membrii noului Guvern au sprijinul meu și al majorității parlamentare. Acum este important ca fiecare decizie pe care o vor lua să pornească de la interesul și nevoia cetățeanului. Să fie într-un ceas bun1”, a subliniat Președintele republicii Moldova.

Cabinetul de miniștri, în frunte cu Prim-ministrul Natalia Gavrilița, a fost confirmat astăzi de Parlament, cu votul a 61 de deputați.

Distribuie