„Microfon pentru Generația Schimbării” – platformă a ideilor tinerilor pentru dezvoltarea domeniului în țara noastră

Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Creativă, a organizat astăzi, 25 noiembrie, Conferința tinerilor din Moldova – „Microfon pentru Generația Schimbării”.

Organizat în contextul marcării Zilei Naționale a Tineretului, evenimentul a reunit în format online peste 100 de tineri, lucrători de tineret și reprezentanți ai structurilor asociative de tineret. În cadrul Conferinței, tinerii și-au expus ideile, contribuind astfel la trasarea liniilor directorii de politici publice în domeniul de tineret.

Participanții au discutat despre politicile naționale cu impact asupra tinerilor, mecanismele de participare a acestora în luarea deciziilor precum și despre necesitățile și provocările cu care se confruntă tinerii în Republica Moldova.

La final, participanții au adoptat o Rezoluție a tinerilor din Republica Moldova, care va fi pusă în discuție în cadrul unei mese rotunde la care vor lua parte reprezentanți ai Parlamentului, ai Guvernului și ai organizațiilor societății civile.

Distribuie