Ministerul Educației și Cercetării anunță lansarea olimpiadelor și concursurilor republicane

Astăzi, 25 februarie, Ministerul Educației și Cercetării anunță lansarea concursurilor și olimpiadelor republicane în anul de studii 2021-2022. În perioada 25-27 februarie se desfășoară Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), aflat la cea de-a X-a ediție.

La lansarea evenimentului a participat ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală care a menționat importanța organizării concursurilor și olimpiadelor pentru identificarea și dezvoltarea tinerelor talente în domeniul științei și ingineriei. „Participarea la concursurile și olimpiadele republicane este întotdeauna o mare onoare și o mare responsabilitate pentru elevi. Despre talentul și munca enormă depusă de elevii și profesorii noștri vorbesc și rezultatele loturilor olimpice la olimpiadele și concursurile internaționale la care participă Republica Moldova. Un exemplu în acest sens este și Concursul Internațional de Științe și Inginerie ISEF în cadrul căruia, pe parcursul ultimilor ani, echipele delegate de către Ministerul Educației și Cercetării au obținut locuri premiante”, a subliniat ministrul.

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” este parte a Programului anual de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte și este primul în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 25 februarie – 09 mai 2022. La concursul din acest an sunt înscrise 63 de proiecte elaborate de 95 de elevi sub ghidarea a 50 de profesori coordonatori.

Distribuie