Ministerul Sănătății mulțumește Guvernului României pentru ajutorul oferit

Foto: msmps.gov.md

Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit Republicii Moldova. Acesta presupune 20 de mii de doze de vaccin, prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin din partea României.

Imediat după recepționarea dozelor de vaccin, acestea vor fi utilizate pentru imunizarea personalului medical. „Apreciem gestul de solidaritate și exprimăm mulțumiri României, pentru donația de vaccin foarte importantă și necesară” se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul ministerului.

În perioada pandemică, România a susținut considerabil sistemului de sănătate din Republica Moldova cu echipamente individuale de protecție, remedii igienice și alte bunuri. Valoarea totală a donațiilor recepționate din partea Guvernului României fiind de circa 66 676 656,19 MDL.

Menționăm că, la data de 19 februarie, Republica Moldova a mai recepționat un lot de asistență umanitară din partea României, care constă în echipamente de protecție individuală pentru lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu infecția COVID-19, în valoare de 48 milioane lei.

Distribuie