Ministrul Educației a participat la festivitatea de finalizare a anului de studii la Liceul Teoretic cu Profil de Arte ,,Mihail Berezovschi’’ din capitală

Foto: mecc.gov.md

În contextul finalizării anului de studii, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a participat astăzi, 31 mai, la festivitatea „Ultimul sunet” organizată pentru absolvenții Instituției Publice Liceul Teoretic cu Profil de Arte ,,Mihail Berezovschi’’ din capitală.

Ministrul Lilia Pogolșa i-a felicitat pe cei 174 de absolvenți ai ciclului gimnazial și 90 absolvenți ai ciclului liceal și le-a dorit să obțină rezultate cât mai bune la examenele de absolvire.

„Dragi absolvenți, societatea democratică spre care tindem are nevoie de voi, cei care demonstrați zilnic că schimbarea este iminenta. Folosesc acest prilej pentru a vă transmite aprecierea efortului pe care l-ați depus, mai ales în acest an marcat de pandemia Covid-19. Vă doresc să perseverați și să studiați conștiincios în continuare pentru a deveni cât mai buni”, a menționat ministrul Lilia Pogolșa.

Oficialul le-a mulțumit cadrelor didactice și conducerii Liceul Teoretic cu Profil de Arte ,,Mihail Berezovschi’’ pentru dedicația cu care au făcut față provocărilor din acest an, alături de întreaga comunitatea educațională din țară.

„A fost un an extrem de dificil, în care cu toții am fost nevoiți să ne adaptăm și să învățăm să trăim altfel. Dar, datorită eforturilor comune, a susținerii din partea părinților, am reușit să ajungem la final de an școlar, să privim cu mândrie la absolvenții noștri și să avem încrederea că țara are viitor”, a mai subliniat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

În cadrul festivității „Ultimul sunet”, elevii Liceului Teoretic cu Profil de Arte ,,Mihail Berezovschi’’ au prezentat și un program cultural-artistic, demonstrându-și talentul muzical și coreografic.

Menționăm că în prezent instituția este cea mai mare din municipiul Chișinău, unde își fac studiile 2198 de elevi. În ultimii ani, Instituția Publică Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Mihail Berezovschi” s-a plasat în topul celor 25 de instituții cu media la BAC mai mare de 7,5. La fel, a crescut și numărul absolvenților ciclului liceal cărora li s-a acordat nota „10” din oficiu la limba străină:  49 elevi în 2019-2020 și 25 elevi anul curent de studii 2020-2021.

Distribuie