Ministrul Educației și Cercetării a participat alături de omologi din circa 60 de state la Forumul Internațional „Știința și Tehnologiile în Societate”

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a participat la ce-a de-a 18-a ediție a Forumului „Știința și Tehnologiile în Societate” (STS), organizată, în perioada 2-5 octombrie, de autoritățile nipone.

Cu această ocazie miniștri din circa 60 de state au participat la Reuniunea Ministerială, unde au făcut schimb de opinii privind rolul științei, tehnologiei și inovării în depășirea provocărilor impuse de pandemia Covid-19.

În cadrul evenimentului a fost susținută propunerea de a consolida colaborările internaționale în vederea eficientizării domeniilor științei, tehnologiei și inovării, care să furnizeze soluții pentru problemele urgente ale umanității. Astfel, creșterea economică, accesul echitabil la servicii medicale, diminuarea schimbărilor climaterice nefaste, digitalizarea, reabilitarea post-Covid-19, etc sunt provocări stabilite, pe termen lung, pentru mediul științific.

Distribuie