Ministrul Educației și Cercetării și ministrul Culturii au fost prezentați angajaților

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală și ministrul Culturii Sergiu Prodan au fost prezentați angajaților astăzi, 9 august, de către prim-ministrul Natalia Gavriliță. 

Premierul le-a urat succes celor doi miniștri, manifestându-și încrederea că separarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării va duce la implementarea mai eficientă a politicilor pe fiecare domeniu în parte. „Trebuie să readucem culturii prestigiul pe care îl merită. Este un domeniu cu un potențial foarte mare și avem de muncit mult în această direcție. Sunt necesare reforme și în învățământ. Am lansat deja discuții pe mai multe aspecte, ce țin formula de finanțare, rețeaua de școli, învățământul tehnic, pregătirea profesioniștilor în concordanță cu necesitățile pieței de muncă.” a accentuat Natalia Gavriliță. 

Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării, a menționat că realizările programului guvernamental în domeniul educației pot fi îndeplinite doar prin consolidarea echipei. „Vreau să mulțumesc pentru încrederea acordată, sunt conștient de responsabilitatea care îmi revine și voi depune toate eforturile ca să realizăm proiectele asumate, într-o echipă unită și competentă. Mie îmi revine misiunea să consolidez această echipă, să-i apreciez pe cei, care lucrează onest și își propun să îndreptățească așteptările cetățenilor. Chiar astăzi începem munca orientată spre binele oamenilor.” a declarat noul ministru.

Sergiu Prodan, ministrul Culturii, a ținut să sublinieze că noua viziune a guvernării privind separarea acestui minister a fost una foarte necesară, întrucât domeniile respective necesită o abordare diferită. „Mulțumesc doamnei prim-ministru și echipei sale pentru că au avut o viziune inspirată să divizeze aceste două ministere. Vreau să vă asigur că vom construi din nou un minister al Culturii funcțional, care va ridica prestigiul omului de artă.” a reliefat ministrul.

Reamintim că Anatolie Topală și Sergiu Prodan au fost învestiți în funcțiile de ministru al Educației și Cercetării și, respectiv, de ministru al Culturii la 6 august curent.

Distribuie