Ministrul Mediului Iuliana Cantaragiu a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Suediei la Chișinău

Ministrul Mediului al Republicii Moldova, Iuliana CANTARAGIU, a avut o întrevedere oficială în după amiaza zilei de astăzi, cu noul Ambasador al Suediei la Chișinău, Excelența Sa, Katarina FRIED.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre prioritățile de mediu ale Guvernului pentru perioada 2021-2022 și oportunitățile de dezvoltare a proiectelor comune Republica Moldova – Suedia, în vederea protecției mediului și a resurselor naturale.

Iuliana CANTARAGIU a apreciat suportul Suediei oferit în vederea evaluării funcționalității instituționale a Agenției de Mediu, fapt ce va contribui la fortificarea capacităților instituției și la eficientizarea activității Agenției.

Totodată, ministrul și-a exprimat înalta apreciere pentru suportul oferit în elaborarea studiului de impact social și de mediu al Hidrocentralei de la Novodnestrovsc, realizat cu suportul Suediei.

 La rândul său, Excelența Sa, a apreciat agenda de reforme a noului Guvern și a salutat restabilirea Ministerului Mediului, precum și prioritățile de mediu stabilite.

În același context, Katarina FRIED a informat-o pe Iuliana CANTARAGIU că, Suedia va avea o noua strategie regională din anul viitor, în care sunt prevăzute acțiuni prioritare de suport pentru țara noastră, în domeniul schimbărilor climatice, protecției mediului și biodiversității.

Distribuie