Ministrul Viorel GHERCIU: „Zona Economică Liberă „Tvardița” dezvoltă un climat de afaceri favorabil”

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel GHERCIU a întreprins o vizită de lucru, joi, 16 decembrie curent, în Zona Economică Liberă „Tvardița”, ce este recunoscută pentru ciclul complet de procesare a producției agricole și care utilizează în procesul de prelucrare doar materie primă autohtonă.

În scopul evaluării planurilor de afaceri și a sistemelor de prelucrare a producției agricole, ministrul a întreprins vizite la următoarele companiile rezidente din ZEL:„Luxfarmol”, „Moldavskii Standart” și „Zolotoi Aist”.

„Îmbucurător este faptul că Zona Economică Liberă „Tvardița” dezvoltă un climat de afaceri favorabil în regiunea de sud a țării. Astfel, observăm că, antreprenorii sunt în proces de identificare a unor noi oportunități de dezvoltare a sectorului groindustrial, proiectează traiectorii de creștere a veniturilor, sunt preocupați de atragerea noilor investiții și de extindere a activităților companiilor. De asemenea, investițiile efectuate de antreprenori aduc un șir de beneficii sociale, fiind asigurați cu locuri de muncă peste 500 de cetățeni din regiune. Astfel, cu eforturi conjugate, autoritățile statului trebuie să ofere sprijin afacerilor autohtone, să motiveze antreprenorii să-și continue activitatea și să depășească provocările”, a menționat Viorel GHERCIU.

În cadrul discuțiilor, antreprenorii au subliniat că își doresc să sporească volumul de exporturi spre noi detsinații, să fie majorate investițiile în infrastructura economică, și să fie consolidat dialogul dintre producătorii autohtoni și lanțurile comerciale naționale.

Distribuie