Moldovenii din diaspora se alătură eforturilor Republicii Moldova în acordarea sprijinului pentru refugiații din Ucraina

O moldoveancă stabilită de mai mulți ani în Italia, originară din localitatea Selemet, raionul Cimișlia, a răspuns la apelul Asociației Baștina pentru diaspora de pretutindeni din Selemet, pentru a-și ajuta țara în sprijinul refugiaților din Ucraina, în aceste timpuri dificile.

Împreună cu Asociația Amici Moyamoya, Rete Milano ODV, Fratenita Misericordia Segrate din orașul Bergamo, și Davide Casati, primarul comunei Scanzorosciate, Italia, au organizat colectarea și transportarea în Republica Moldova a 10 000 kg ajutor umanitar, sub formă de produse alimentare conservate pe termen lung, haine, produse igienice, scutece pentru copii și maturi și altele.

Ajutorul umanitar a fost recepționat la depozitul activat de Guvern în orașul Vatra. În continuare, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va asigura stocarea și eliberarea ulterioară a bunurilor, pentru a fi distribuite centrelor de plasament temporar pentru refugiați, în funcție de necesități.

Ne exprimăm recunoștința și înalta considerație pentru gestul de solidaritate al conaționalilor noștri din diaspora.

Distribuie