Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Mareșali ai Senatului și Seimului Republicii Polone

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi cu Mareșalul Senatului Seimului polonez, Elżbieta Witek și Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki. Oficialii au făcut un schimb de opinii privind colaborarea moldo-poloneză în domeniile de interes reciproc și mecanismele de gestionare a crizei refugiaților, declanșate ca urmare a războiului din Ucraina. 

 Astfel, au fost evidențiate măsurile întreprinse de autoritățile celor două state pentru integrarea socială a refugiaților ucraineni și experiența similară a Republicii Moldova și Poloniei în luarea unor decizii rapide, dar eficiente, pentru a oferi asistență oamenilor strămutați din Ucraina. „Ucraina luptă pentru toată Europa, iar noi trebuie sa ne mobilizam și oferim cetățenilor ucraineni suportul necesar”, a accentuat Mareșalul Senatului Sejmului polonez, Elżbieta Witek.

Părțile au abordat, de asemenea, o serie de chestiuni actuale de pe agenda relațiilor bilaterale menționând, importanța activității Comisiei parlamentare moldo-poloneze. „Apreciem mult apropierea dintre țările noastre din ultima perioadă. Comisia parlamentară mixtă lucrează eficient în direcția impulsionării dialogului comun”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Oficialii polonezi au exprimat deschidere și suport țării noastre în procesul de implementare al Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană: ”Vreau să vă asigur că Polonia va sprijini Republica Moldova în asigurarea parcursului de integrare în Uniunea Europeană. Suntem deschiși să oferim suport în procesul de reformare al justiției și expertiză în ceea ce privește reforma descentralizării”, a adăugat Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki.

Distribuie