Natalia Gavrilița a vizitat fabrica de panificație din satul Cania

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat astăzi Î.I. „Adăscăliță Simion” – o întreprindere de morărit și panificație din satul Cania, raionul Cantemir.  Aceasta produce pâine și colaci pentru magazinele din raion, dar și pentru școli și grădinițe. Făina utilizată este produsă, de asemenea, la această fabrică.

În cadrul întreprinderii activează 15 angajați. Premierul a vizitat hala de producție și a vorbit cu angajații despre condițiile de muncă și despre felul în care este organizată activitatea în condiții de pandemie. Lucrătorii s-au arătat mulțumiți de facilitățile oferite de angajator – compania le asigură transport până la locul de muncă.

În discuții, proprietarul fabricii i-a comunicat premierului că aceasta este o afacere de familie, moștenită de la părinți. În activitatea sa, întreprinderea folosește energia regenerabilă. De asemenea, proprietarul a vorbit despre dificultățile întâmpinate în dezvoltarea afacerii, accentuând condițiile inechitabile pe piață față de producătorii mici. 

La rândul său, Natalia Gavrilița a precizat că acțiunile Executivului vor fi orientate în continuare spre îmbunătățirea mediului de afaceri, adoptarea măsurilor pentru încurajarea micului business, dar și implementarea programelor pentru deschiderea noilor locuri de muncă. 

„Una dintre prioritățile noastre este creșterea economică durabilă, deschiderea noilor locuri de muncă, iar pentru aceasta vom susține pe toate căile investițiile”, a menționat Natalia Gavrilița.

Distribuie