Natalia Gavrilița efectuează o vizită de lucru la Berlin, în perioada 4-7 aprilie

În perioada 4 – 7 aprilie curent, premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la Berlin, cu ocazia desfășurării Conferinței donatorilor „Moldova Support Platform”. Evenimentul va fi organizat pe data de 5 aprilie, în scopul intensificării sprijinului internațional și al Uniunii Europene pentru țara noastră. 

Conferința donatorilor, co-găzduită de Germania, Franța și România, va putea fi urmărită live, pe 5 aprilie, începând cu ora 11.00 (ora locală), pe pagina de Facebook a Guvernului Republicii Moldova. Tot pe pagina oficială a Executivului, imediat după conferința donatorilor, la ora 13.15 (ora locală), va fi asigurată transmisiunea live a declarațiilor de presă, ce urmează a fi susținute de prim-ministra Natalia Gavrilița și miniștrii de externe ai țărilor gazdă. În cadrul conferinței, prim-ministra va avea o întrevedere în format cvadrilateral, cu șefii diplomațieii germane, franceze și române. 

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale, prim-ministra se va întâlni cu ministrul Federal al Afacerilor Interne, Nancy Faeser și va participa la masa rotundă organizată de Fundația Konrad Adenauer, care sprijină numeroase proiecte de expertiză și de dezvoltare a instituțiilor democratice și a societății civile din Republica Moldova.

Totodată, prim-ministra va avea o întrevedere cu ministrul Federal al Cooperării și Dezvoltării, Svenja Schulze, cu președintele Conferinței de la Munchen, Christoph Heusgen, dar și o discuție cu Jens Plötner, consilierul în probleme de politică externă și securitatea al cancelarului federal.

Vizita premierului include și o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești, precum și vizitarea standului de țară „Moldova, un gust deosebit”, la Expoziția Internațională „Fruit Logistica 2022”. 

Prim-ministra va participa, de asemenea, la ședința Comisiei parlamentare pentru politică externă și a Comisiei parlamentare pentru drepturile omului. 

Din delegația oficială a Republicii Moldova fac parte: prim-ministra Natalia Gavrilița; Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea; viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu; viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu; ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari; ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco; secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov.

Distribuie