Natalia Gavrilița va efectua o vizită oficială la Londra, în perioada 15-16 noiembrie

În perioada 15-16 noiembrie curent, premierul Natalia Gavrilița se va afla în vizită la Londra, cu ocazia desfășurării „Zilei Pieței de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din Londra. Natalia Gavrilița va participa la ceremonia de deschidere a pieței – „Ring the bell”, luni dimineața, la ora 8:00 (ora locală). 

Doamna Prim-ministru se va întâlni cu  Julia Hogget, Directorul Executiv al Bursei de la Londra și cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Gavrilița va prezenta angajamentele Guvernului în domeniul dezvoltării mediului de afaceri, precum și oportunitățile pentru businessul internațional de a investi în Republica Moldova.

În cadrul vizitei, prim-ministra va avea întrevederi cu reprezentanții băncii J.P Morgan care este un lider global în servicii financiare, dar și cu vice-presedintele Citi Bank, Levente Griffler.

De asemenea, agenda premierului include întâlniri cu Stephen Lovegrove, consilier pentru securitate națională al primului ministru britanic; cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA; cu Jose Leandro, director pentru UE al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

În seara zilei, premierul va participa la un Târg de Cariere pentru moldovenii stabiliți în Marea Britanie, pentru a explora potențialele oportunități de angajare în Republica Moldova. Începând cu ora locală 18:30, reprezentanții Guvernului și ai unor companii mari din țară vor prezenta oportunitățile de carieră.

Cetățenii moldoveni vor avea ocazia să afle din prima sursă oportunitățile profesionale valabile în Republica Moldova, cu perspectiva de a seta ulterior interviuri. Ulterior, Natalia Gavrilița se va întâlni cu un grup de cetățeni din diaspora.

Distribuie