Necesitățile sistemului educațional din raioanele Dondușeni, Drochia și Soroca au fost abordate în cadrul celei de-a X-a platforme de discuții

Foto: mecc.gov.md

Cea de-a X-a platformă de discuții inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a întrunit reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, cadrele didactice și manageriale din raioanele  Dondușeni, Drochia și Soroca. Principalele subiecte abordate în cadrul întrunirii online au vizat: situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; desfășurarea procesului educațional; dotarea cu tehnică de calcul; transportarea elevilor la și de la instituțiile de învățământ etc.

Ministrul Lilia Pogolșa a apreciat eforturile depuse de cadrele didactice și manageriale, personalul auxiliar din raioanele Dondușeni, Drochia și Soroca pentru asigurarea unui proces de studii de calitate. „Prin parteneriat, dialog și implicare vom reuși să facem față tuturor provocărilor determinate de pandemia virusului COVID-19. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării exprimă gratitudine reprezentanților Autorităților Publice Locale, care au redirecționat mijloace financiare la nivelul fiecărui raion pentru achiziționarea tehnicii de calcul necesară desfășurării procesului educațional la distanță”, a subliniat oficialul.

Menționăm că pe parcursul anilor 2020-2021, Direcția Educație din raionul Dondușeni a alocat suma de 414 mii de lei pentru procurarea dezinfectanților și termometrelor non-contact, Direcția Educație Drochia a achiziționat 145 de unități de tehnică de calcul și 120 de unități de mobilier școlar pentru dotarea instituțiilor de învățământ, iar Direcția Învățământ Soroca a organizat un program amplu de formare a cadrelor didactice în domeniul utilizării platformelor online.

La rândul lor șefii Organelor Locale de Specialitate din Domeniul Învățământului și conducătorii instituțiilor de învățământ au vorbit despreprovocările dar și necesitățile sistemului educațional din teritoriul administrat și anume:insuficiența tehnicii de calcul; asigurarea elevilor și cadrelor didactice cu internet de înaltă calitate, formarea competențelor digitale a cadrelor didactice etc.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează periodic platformele de discuții online cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din țară, în scopul menținerii unui dialog continuu cu structurile teritoriale implicate în elaborarea și implementarea  politicilor educaționale, dar și pentru identificarea și soluționarea problemelor din instituțiile de învățământ.

Distribuie