Necrolog – Valeriu Turea

O veste tristă ne-a cutremurat începutul acestei zile. Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, Valeriu Turea, a plecat la cele veșnice la vârsta de 69 de ani.

O pierdere grea și o durere imensă pentru noi, colegii, dar mai ales pentru familia care i-a fost alături toată viața. În aceste clipe, de profundă tristețe, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia regretatului Valeriu Turea, cei care îi vor purta numele cu cinste de acum încolo și-i vor lumina amintirea.

Valeriu Turea s-a născut în satul Rosoșeni, regiunea Cernăuți, Ucraina. A îmbinat cu talent cariera de jurnalist cu cea de diplomat. În perioada anilor 2010-2015 a fost ambasador al Republicii Moldova în Portugalia, iar în 2015-2016 a ocupat funcția de director general al Biroului pentru Relații cu Diaspora. A revenit în această funcție în octombrie 2019. Palmaresul domnului Turea cuprinde numeroase expoziții de fotografii, dar și volumul intitulat „Vișinul baronului Münchhausen”.


A fost un om extraordinar și va rămâne pentru totdeauna în sufletele și inimile noastre. Ne simțim privilegiați să-l fi cunoscut.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Distribuie