Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


ANUNȚ DE ANGAJARE27 Iulile, 15:06

Radio PLAI angajează REDACTOR MUZICAL.

Cerințe:

1.Studii muzicale și cunoașterea muzicii populare și ușoare de la noi și din România.

2.Regim de muncă: luni-vineri, 9.00-17.00.

3.Salariu atractiv și pachet social asigurat.

4.Expediați CV-ul la adresa info@radioplai.md.

Statele Unite sunt „dezamăgite” de decizia Parlamentului de a schimba sistemul electoral 24 Iulile, 10:54

Chisinau (IPN).

Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova a scris într-o postare pe o rețea de socializare că Statele Unite ale Americii sunt „dezamăgite” de decizia Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova de a nu lua în considerare cele mai importante recomandări ale Comisiei de la Veneţia şi OSCE/ODIHR cu privire la Codul Electoral revizuit, transmite IPN.

Într-o postare pe pagina de facebook, Ambasada Statelor Unite la Chișinău scrie că adoptarea Codului Electoral revizuit pune la îndoială obiectivul declarat al Guvernului privind un viitor democratic și european pentru oamenii din Moldova. „Vom continua să lucrăm cu toate părţile interesate, inclusiv cu societatea civilă, pentru a face ca viitorul european al Moldovei să devină realitate”, mai scrie Ambasada Statelor Unite.

Și oficialii europeni s-au expus vineri, asupra schimbării sistemului electoral din Moldova. „Votul de joi, 20 iulie, din Parlamentul Republicii Moldova pentru implementarea modificărilor la Codul Electoral vine în directă contradicție cu recomandările recente ale Comisiei de la Veneția și ale Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului”. Aceasta este declarația înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene Federica Mogherini şi a comisarului european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere Johannes Hahn.

Potrivit oficialilor europeni, selectarea sistemului electoral este o decizie suverană a unui stat, însă UE are ferma convingere că orice modificare a sistemului electoral ar trebui să consolideze democrația, să se bazeze pe un consens larg între forțele politice și să respecte consultările autentice cu societatea civilă și recomandările partenerilor internaționali.

Parlamentul a votat pe 20 iulie, cu 74 de voturi, proiectul de modificare a Codului Electoral prin care se trece de la sistemul proporțional de vot, pe liste de partid, la cel mixt, în care jumătate din deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar cealaltă în circumscripții uninominale. În aceiași zi, legea a fost promulgată de președintele Igor Dodon. Iar o zi mai târziu, a fost publicată în „Minitorul Oficial”.

Incendiu de proporții la Stadionul Republican. Pompierii încă luptă cu flăcările 24 Iulile, 10:46

Chisinau (IPN).

Un incendiu de proporții a izbucnit în această dimineață la depozitul de crengi și arbori de pe Stadionul Republican din capitală. Pe loc au intervenit 17 autospeciale. Pompierii încă luptă cu flăcările, transmite IPN.

Șeful-adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale din municipiul Chișinău, Liviu Merzâncu, a declarat la ședința operativă de la Primăriei că incendiul s-a răspândit pe o suprafață foarte mare. În scurt timp la fața locului au fost îndreptate 17 autospeciale de intervenție și 80 de pompieri.

Viceprimarul Nistor Grozavu a solicitat măsuri de urgență pentru a nu permite extinderea incendiului, dar și a preveni alte incendii în locurile unde au fost depozitate crengile din oraș.

Conform datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, victime nu au fost înregistrate.

Alexandra Emilianov a cucerit aurul la Europenele U-20 24 Iulile, 10:17

Chisinau (IPN).

Atleta Alexandra Emilianov a devenit campioană europeană printre junioare U-20 la aruncarea discului. Ea s-a impus la Grosseto (Italia) cu rezultatul 56,38 metri, fiind urmată de poloneza Karolina Urban și Kristina Rakocevic din Muntenegru, transmite IPN.

Anul trecut, la Europenele de juniori de la Tbilisi, Emilianov a cucerit medalia de aur și la proba aruncarea greutății. În 2015, ea a devenit campioană mondială printre junioare la aruncarea discului. Alexandra este fiica lui Ivan Emilianov, care anul trecut la Rio a reprezentat pentru a 4-a oară Moldova la Jocurile Olimpice.

N-a reușit să urce din nou pe podium la Europenele de juniori Alexei Oleinic la aruncarea suliței. După ce anul trecut la Tbilisi el a cucerit argintul, de această dată, atletul din Tiraspol s-a clasat pe locul 9, cu rezultatul 68,55 metri. Tot la aruncarea suliței, Denis Picus a ocupat locul 11.

La triplu salt, Anastasia Calinina a ocupat locul 8, iar la aruncarea ciocanului, Dan Morari și Nichita Petrov n-au reușit calificarea în finală.

Un grup de lucru va monitoriza alimentația în grădinițele din Chișinău 24 Iulile, 10:41

Chisinau (IPN).

La nivel municipal,urmează a fi constituit un grup de lucru cu statut permanent care va supraveghea calitatea alimentației în grădinițe. O solicitare în acest sens se regăsește într-o petiție semnată de 30 de părinți, care a fost înaintă viceprimarului capitalei la ședința de luni, 24 iulie, de la Primărie, transmite IPN.

Ala Revenco, conducătoarea organizației obștești „Părinți Solidari”, a declarat că în grădinița pe care o frecventează copilul ei, de ceva timp, copiii mănâncă terci și lapte de trei ori pe zi, iar fructele și alte produse necesare nu se regăsesc în meniu. Ale Revenco a mai spus că, deși au semnalat de nenumărate ori problema alimentației în instituțiile de învățământ preșcolar, aceasta a fost soluționată doar pentru perioade scurte. În opinia sa, acest grup de supraveghere trebuie să aibă statut permanent, iar din el urmează să facă parte inclusiv părinți.

Viceprimarul capitalei Nistor Grozavu a declarat că din acest grup de lucru vor face parte factori de decizie din cadrul Direcției sănătate, Centrului municipal de sănătate publică etc. Edilul a dat asigurări că personal se va implica în activitatea grupului respectiv.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai