Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Ziua de luni, 8 mai 2017, va fi zi de odihnă26 Aprilie, 16:04

Cabinetul de miniștri a decis ca ziua de luni, 8 mai 2017 să fie considerată zi de odihnă, iar ziua de sâmbătă, 20 mai - zi de lucru. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus astăzi, 26 aprilie curent, de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei la ședința Guvernului.

Propunerea de modificare a graficului de muncă se conformează prevederilor Codului muncii, potrivit căruia, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile. Această inițiativă a fost elaborată cu scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaos și de sărbătoare nelucrătoare.

Sancțiuni fiscale de peste un milion de lei au fost aplicate timp de trei săptămâni 26 Aprilie, 15:11

Chisinau (IPN).

În urma unor verificări efectuate în perioada 3-22 aprilie pe întreg teritoriul țării, inspectorii fiscali au aplicat amenzi în sumă de 205 mii de lei agenților economici care nu respect legislația și în mărime de 1,175 milioane de lei persoanele fizice care practică activitatea ilicită de întreprinzător.

Serviciului Fiscal de Stat precizează într-un comunicat de presă citat de IPN că Direcțiile generale de administrare Fiscală Chișinău, Nord, Sud şi Centru au efectuat 53 de controale operative la agenți economici, dintre care 49 cu stabilirea încălcării legislației. Cele mai multe abateri vizează neutilizării mașinii de casă și control la efectuarea decontărilor bănești în numerar cu consumatorii și neprezentarea documentelor de proveniență a mărfii la prima cerere colaboratorilor fiscali.

Totodată, au fost verificate persoanele fizice care desfășoară activitate ilicită de întreprinzător în domeniul comerțului stradal, prestări servicii de arat și alte lucrări în agricultură, servicii de deservire auto, servicii de transport auto, servicii de frizerie și altele.

Percheziții CNA la președintele raionului Criuleni 26 Aprilie, 14:43

Chisinau (IPN).

Procurorii Centrului Național Anticorupție, Iurie Andiuța, efectuează percheziții în biroul președintelui raionului Criuleni. Ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat pentru IPN că perchezițiile au loc în cadrul dosarului licitațiilor trucate, care a dus la arestul fostului președinte al aceluiași raion.

În 2012, Consiliul raional Criuleni a semnat cu o asociație un Memorandum de colaborare pentru atragerea de investiții în vederea dezvoltării durabile a localităților din raion. Un an mai târziu, semnatarii au reușit obținerea a două contracte de grant, în valoare de peste 2 milioane de euro.

După lansarea proiectelor, Vitalie Rotaru, pe atunci președinte de raion, ar fi şantajat membrii asociației pentru a-i determina să contribuie financiar la unele proiecte. Aceştia au declarat anchetatorilor că, pentru a-i convinge, fostul președinte ar fi creat impedimente firmelor implicate în executarea proiectelor, refuzând alocarea cofinanțării obligatorii din sursele bugetului raional. Vitalie Rotaru riscă până la 15 ani de închisoare.

Investițiile germane se simt bine în Moldova, ambasadoarea Ulrike Knotz 26 Aprilie, 11:40

Chisinau (IPN).

Investițiile germane se simt bine în Republica Moldova. În cadrul unui interviu pentru Radio Moldova, difuzat în emisiunea „Obiectiv Europa”, ambasadoarea Republicii Federale Germane la Chişinău, Ulrike Knotz, a declarat că Republica Moldova are multe avantaje investiționale, fiind poziționată geografic aproape de multe piețe de desfacere, transmite IPN.

Ulrike Knotz a menționat că cel mai mare angajator din Republica Moldova este o companie germană care activează în Zona Economică Liberă Bălţi, unde au fost create 3000 de locuri de muncă. În curând acest număr se va dubla. Investițiile germane, timp de 25 de ani, au însemnat pentru Republica Moldova crearea locurilor de muncă, încasarea veniturilor fiscale şi accesul la noi piețe de desfacere, a subliniat ambasadoarea.

„Investițiile germane se simt bine aici, în caz contrar nu ar fi rămas. Republica Moldova dispune de mai multe avantaje în calitate de loc pentru investiții. Este poziționată geografic aproape de multe piețele de desfacere. Au fost deja făcuți mai mulți pași în direcția motivării investitorilor să vină şi să rămână în Republica Moldova. Guvernul Filip depune eforturi pentru ca oamenii de afaceri să activeze mai bine, prin reducerea birocrației. Totuși există probleme mari legate de corupție şi justiție selectivă”, a spus Ulrike Knotz.

Totuși, din 2015 nu a fost înregistrată vreo scădere a investițiilor germane în Republica Moldova. Dimpotrivă, au fost realizate investiții noi, chiar și într-o perioadă de instabilitate politică.

Ulrike Knotz a acordat interviul pentru Radio Moldova în contextul marcării la 30 aprilie  a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germană.

Germania este partenerul privilegiat al Moldovei, ambasador 26 Aprilie, 11:51

Chisinau (IPN).

Republica Federală Germană, dintre toate statele din Europa de Vest, este partenerul politic şi economic privilegiat al Republicii Moldova. Declarația aparține ambasadorului Republicii Moldova la Berlin, Oleg Serebrian, şi a fost făcută într-un interviu pentru Radio Moldova, difuzat în cadrul emisiunii „Obiectiv Europa”, transmite IPN.

Interviul a fost acordat în contextul marcării la 30 aprilie a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germană.

Potrivit lui Oleg Serebrian, numărul mare de acorduri de colaborare existente între Republica Moldova şi Germania demonstrează că cele două state sunt foarte apropriate şi au relații diplomatice bine conturate. În ultimii ani, dialogul dintre Chișinău şi Berlin este foarte intens.

Pentru Republica Moldova potențialul economic german este de mare importanță. În 2017, Germania va face investiții importante în subzona din Orhei a Zonei Economice Libere Bălţi. Potrivit lui Oleg Serebrian, sectorul industrial este unul privilegiat în cadrul investițiilor germane în Republica Moldova. Dezvoltarea rurală şi sectorul agroindustrial la fel sunt domenii prioritare.

„Au fost 25 de ani de creștere lentă, dar sigură a unor relații cred eu reciproc avantajoase între ţările noastre. Putem spune că este o relație de succes, nu doar una foarte importantă pentru noi. În ultimul timp, interesul Germaniei este pentru sectoare mai puțin economice, cum este societatea civilă sau domeniul educației, unde este nevoie de investiţii, mai ales în cercetările care sunt legate de producție. Republica Moldova are capacități nu doar în informatică, dar şi în domenii precum genetica plantelor, medicină, farmacologie etc,”, a menționat ambasadorul.

Diplomatul a mai spus că Germania sprijină securitatea națională a Republicii Moldova şi apropierea țării de Europa. „În dialogul cu Europa, Germania este fără îndoială un partener privilegiat, pe care trebuie să îl aibă Republica Moldova”, a conchis ambasadorul.

După numărul întreprinderilor cu capital străin la Chișinău, Germania se află pe locul șase, iar investițiile în capitalul social plasează Germania pe locul cinci printre partenerii Moldovei.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai