Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Pavel Filip întreprinde joi o vizită de lucru în Ucraina 11 Aprilie, 09:57

Chisinau (IPN).

Premierul Pavel Filip întreprinde joi, 12 aprilie, o vizită de lucru în Ucraina, unde va participa la Forumul de Securitate, la Kiev. Principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul evenimentului vizează provocările la adresa securității regionale și europene, situația actuală din regiune, conflictele prelungite și importanța dialogului în soluționarea acestora, transmite IPN.
Într-un comunicat de presă al Guvernului se spune că, în marja lucrărilor Forumului, Pavel Filip va avea întrevederi bilaterale cu președintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi cu omologul său ucrainean, Volodimir Groisman.
Totodată, va avea loc o ședință în format lărgit a delegațiilor din cele două țări, urmată de semnarea a două documente bilaterale pentru intensificarea cooperării moldo-ucrainene, în domeniul transportului aerian și al transportului auto.
Forumul de securitate este la cea de-a XI-a ediție și reunește anual factori de decizie importanți în domeniul politicii externe și securității din întreaga lume.

Peste 300 de observatori Promo-LEX vor monitoriza alegerile din 20 mai 10 Aprilie, 18:09

Chisinau (IPN).

Aproximativ 300 de observatori Promo-LEX vor monitoriza alegerile locale noi din 20 mai în municipiul Chișinău și alți aproximativ 60 de observatori – în municipiul Bălți. Contactat de IPN, directorul de programe Promo-LEX Pavel Postica a spus că Asociația va avea câte un observator în toate secțiile de votare deschise.
Observatorii Promo LEX sunt persoane care trec un curs de instruire și susțin testarea de cunoștințe privind lucrurile de bază care se întâmplă în incinta secției de vot. Fiecare observator Promo LEX semnează un cod de conduită. Una din obligațiuni este non-partizanatul politic și asumarea obligației de a activa echidistant și imparțial față de toți actorii politici implicați în cursa electorală.
În linii mari, recrutarea observatorilor pe termen scurt are loc prin intermediul observatorilor Promo LEX pe termen lung, care și-au început deja activitatea. Observatorul pe termen scurt are rolul de a preveni anumite încălcări în ziua alegerilor. El face o constatare a tuturor faptelor care se întâmplă în aria sa de responsabilitate, fie că este vorba de secția de votare, fie de circumscripția electorală. În baza observărilor, se elaborează rapoartele de monitorizare care se fac publice.
CEC a acreditat în ședința de astăzi, 10 aprilie, 75 de observatori naționali de la Promo LEX la alegerile locale noi. După ce vor fi acreditați toți observatorii, vor avea loc seminarele de instruire pentru aceștia.

MEI propune simplificarea înregistrării pe lista agenților economici scutiți de TVA 10 Aprilie, 17:52

Chisinau (IPN).

Ministerul Economiei și Infrastructurii propune modificarea unui regulament în vigoare în vederea simplificării procedurii de înregistrare a întreprinderilor industriei ușoare pe lista agenților economici scutiți de TVA, cu drept de deducere. Simplificarea se va obține prin excluderea avizării prealabile a listei, transmite IPN.
Potrivit MEI, întreprinderile industriei ușoare care activează în regim de vamal de perfecționare activă (adică prestează servicii de confecționare a mărfurilor din materia primă livrată de clienții din străinătate) au sezisat în mai multe rânduri autoritățile că procedura de avizare a listei extinde termenul de înregistrare pe ea, de la 10 la 30-50 de zile, tergiversând  livrările către clienți și, în consecință, conducând la neîndeplinirea termenelor stabilite în contractele încheiate.
Prin alte modificări se propune reducerea listei documentelor pe care agenții economici trebuie să le prezinte la minister pentru a fi incluși pe lista celor scutiți de TVA. Nu va mai trebui de prezentat copia certificatului codului fiscal al întreprinderii, iar certificatul de înregistrare a întreprinderii va fi înlocuit cu extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice.

PCCOCS trimite pe banca acuzaților un membru al organizației „Borman” 10 Aprilie, 13:18

Chisinau (IPN).

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale trimite pe banca acuzaților un tânăr de 27 de ani, învinuit de recrutarea membrilor în organizația criminală „Borman” și alte infracțiuni, transmite IPN.
Potrivit unui comunicat de presă remis de PCCOCS, inculpatul, împreună cu tatăl său, racolau persoane care trebuiau să scoată prin contrabandă bani de pe teritoriul Republicii Moldova și să-i ducă în Spania, de unde era procurat hașiș. Drogurile erau camuflate și duse prin contrabandă în Rusia, unde alți membrii ai grupării le comercializau.
În perioada decembrie 2013 – ianuarie 2017, învinuitul și alți membri ai grupării au procurat 96,5 kg de hașiș. Fără să declare, au trecut hotarul Republicii Moldova cu 100 de mii de euro. Inculpatul acționa la comanda liderului organizației. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, riscă până la 25 de ani de închisoare.
În octombrie anul trecut, liderul grupării, Oleg Pruteanu, și trei complici au fost reținuți și plasați în arest preventiv.

Apel către avocatul poporului: Opriți exploatarea imaginii copiilor în scopuri politice! 10 Aprilie, 07:28

Chisinau (IPN).

Consiliul de Presă din Republica Moldova a expediat în adresa avocatului poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu, o scrisoare deschisă în care atenţionează asupra faptului că în ajunul sărbătorilor de Paşti unii politicieni au afișat pe rețele de socializare sau în presă fotografii în care apar împărțind daruri familiilor nevoiașe. Potrivit semnatarului, în unele texte însoțite de fotografii se vorbește despre sărăcia și vulnerabilitatea celor la care se merge cu daruri, în alte cazuri acest lucru este clar din imagini, transmite IPN.
Consiliul de Presă afirmă că astfel publicului îi sunt prezentați copii trăind în condiții precare și sunt divulgate date din viața familiei și a părinților. Iar, asemenea acte de exploatare a imaginii copiilor în scop de promovare politică reprezintă încălcări grave ale legislației care protejează drepturile copiilor. Consiliul de Presă atenţionează că orice expunere publică este permisă doar dacă nu dăunează interesului superior al copilului.
Membrii Consiliului afirmă că, in cazurile menționate, divulgarea identității și prezentarea intenționată într-un context care să genereze milă și compasiune pot afecta interesul superior al copilului și anume dezvoltarea lui într-un mediu prietenos și de securitate. „Acești copii devin vulnerabili la discriminare și stigmatizare. Exploatarea imaginii copilului în campanii de promovare politică reprezintă o sfidare a normelor de bun simț și trebuie oprită. Afișându-și propria bunăstare, politicienii profită astfel de statutul de vulnerabilitate al familiilor”, se spune în scrisoarea deschisă.
Consiliul de Presă condamnă astfel de acțiuni de promovare și îndeamnă avocatul poporului, abilitat pentru protecția drepturilor copiilor, să ia atitudine. Totodată, Consiliul de Presă face apel către instituțiile mass-media să nu publice fotografii în care apar politicieni ce oferă daruri copiilor aflați în dificultate sau să protejeze identitatea beneficiarilor atât prin prelucrarea fotografiilor, cât și prin formularea textelor.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai