Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Ambasada României deschide o Carte de Condoleanțe în memoria Regelui Mihai I 13 Decembrie, 12:08

Chisinau (IPN).

O Carte de Condoleanțe în memoria Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I al României va fi deschisă la Ambasada României din Chișinău. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, pe o rețea de socializare, transmite IPN.
Cetățenii Republicii Moldova care doresc să transmită mesaje de condoleanțe Familiei Regale sunt așteptați la sediul Ambasadei României, din strada București 66/1, în zilele de 15 și 16 decembrie, de la ora 10.00 la 12.00 și, respectiv, 14.00 – 16.00.
Pe data de 14 decembrie, în aceleași intervale orare, sunt așteptați reprezentanți ai instituțiilor publice centrale din Republica Moldova, ai partidelor politice parlamentare si extra-parlamentare și membrii corpului diplomatic acreditat.
Guvernul României a decis declararea zilelor de 14, 15 și 16 decembrie zile de doliu național pe întreg teritoriul României. Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață pe 5 decembrie la reședința privată din Elveția.

Anul „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi inaugurat pe 2 februarie 13 Decembrie, 09:11

Chisinau (IPN).

Evenimentul de inaugurare a Anului „Ștefan cel Mare și Sfânt” va avea loc pe 2 februarie, la Palatul Republicii. Potrivit președintelui Igor Dodon, care a semnat un decret prezidențial în acest sens, acțiunea face parte din șirul activităților dedicate păstrării și întăririi statalității, transmite IPN.

În același context, şeful statului a menționat inițierea proiectului de lege de instituire a drapelului istoric al Republicii Moldova, lucrul asupra manualului „Istoria Moldovei” și lansarea a două episoade de film documentar cu același titlu. Al treilea episod va fi prezentat în luna februarie, iar în martie va fi organizată o zi de vizionare a acestui film, a comunicat Igor Dodon la evenimentul de bilanț al activității de un an în funcția de șef al statului.

Președintele a mai spus că a fost pregătit un proiect de lege de interzicere a partidelor care pledează deschis pentru lichidarea Republicii Moldova. Dar pentru lansarea acestuia se așteaptă momentul oportun.

Benzina și motorina se ieftinește 12 Decembrie, 14:15

Chisinau (IPN).

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat prețurile plafon la carburanți pentru următoarele două săptămâni. Începând de miercuri, 13 noiembrie, prețul plafon pentru un litru de benzină scade cu 26 de bani, iar pentru motorină – cu 20 bani, transmite IPN.
Pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 a fost stabilit prețul maxim de 17,41 lei, în comparație cu 17,67 lei în ultimele două săptămâni. Motorina va costa  15,65 lei, în comparativ cu 15,85 lei cât este astăzi. Prețurile noi sunt valabile până pe 26 decembrie.
ANRE îndeamnă cetățenii să semnalizeze cazurile în care stațiile PECO afișează prețuri mai mari decât prețurile plafon la linia verde: +373 800 10 800 sau la adresa electronică anre@anre.md.

Plecați de acasă de sărbători? Poliția vă spune ce aveți de făcut 12 Decembrie, 11:03

Chisinau (IPN).

Plecați de acasă de sărbători? Apelați la un prieten sau la un vecin de încredere care să vă supravegheze locuința cât timp lipsiți de acasă și lăsați-i un număr de contact la care vă poate găsi. Este recomandarea poliției, care vine cu sfaturi ce aveți de făcut pentru a  preveni furturile din locuințe, transmite IPN.
Direcția de Politie a municipiului Chișinău atenționează populația că în această perioadă persoanele predispuse la acte de huliganism vor profita de lipsa proprietarilor de acasă și de neatenția lor.
Nu credeți persoanelor care încearcă să le vândă veselă, detergenți, bijuterii și alte lucruri! Este un alt sfat al poliției, întrucât pretinșii vânzători vă pot distrage atenția cu scopul de a fura.
Copiii trebuie instruiți cum să acționeze când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu părinții și că au venit după cheile locuinței sau după bunuri materiale din casă.
Proprietarii care au apartamente la parter sau case particulare sunt sfătuiți să nu lase pe timp de noapte geamuri deschise. Este recomandată montarea grilajului metalic sau a sistemelor de alarmă la ferestrele expuse pericolului de escaladare.
Cânt așteptați mijlocul de transport public la stație, acordați atenție persoanelor cu comportament suspect din preajmă. E bine să pregătiți banii pentru achitarea călătoriei înainte de a urca în transport. Banii nu trebuie păstrați în buzunarele din spate și nici geanta pe umăr.
În caz de infracțiune sau contravenție, urmează a fi sesizat serviciul specializat 902.

Caravana de Crăciun va ajunge la 3500 de copii 12 Decembrie, 10:17

Chisinau (IPN).

De astăzi, 12 decembrie, și până pe 22 decembrie, Caravana de Crăciun va porni zilnic din Piața Marii Adunări Naționale, cu excepția duminicilor, către localitățile din țară. În acest an, organizatorii au ales să viziteze în fiecare zi câte o instituție de tip internat, dar și sate în care nu există școli, transmite IPN.

Solicitată de IPN, Silvia Brăduţanu, manager la Fundația „Clipa Siderală”, organizație care desfășoară acțiunea de caritate, a spus că în acest an Caravana de Crăciun va ajunge la aproape 3500 de copii din 7 şcoli de tip internat, o şcoala profesională, un centru de reabilitare și 13 sate fără școală.

Silvia Brăduţanu a îndemnat oamenii de bună credință aducă în PMAN, de la ora 08.30 până la ora 09.00, când pornește autocarul către punctele de destinație, daruri și haine copiilor. „Caravana de Crăciun aduce copiilor căldură, bucurie şi o poveste de sărbătoare cu concursuri distractive și cadouri”, a spus Silvia Brăduţanu.

Acțiunea de caritate se află la cea de-a XXI-a ediție și este organizată de „Clipa Siderală”, în parteneriat cu Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău și cu Inspectoratul Naţional de Patrulare.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai