Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Aeroportul Chişinău anunță programul de vară 27 Martie, 10:08

Chisinau (IPN).

Aeroportul Internațional Chişinău lansează orarul de vară, cu opt rute noi incluse. În total, 19 companii aeriene operează zboruri din Chișinău către 40 de destinații, transmite IPN.

Programul de vară include cinci rute noi ale companiei Fly One – către Birmingham (Marea Britanie), Izmir (Turcia), Moscova (Federația Rusă, Aeroportul Vnukovo), Valencia (Spania), Voronej. Două rute noi ale companiei Air Moldova – spre Krasnodar (Federația Rusă) şi Zakynthos (Grecia). Iar Wizz Air va opera zboruri spre noua destinaţie Berlin, de două ori pe săptămână.

Compania „Avia Invest”, care administrează aeroportul, anunță că s-a mărit și frecvența zborurilor spre Barcelona, Londra, Milano, Moscova, Roma, St. Petersburg şi Veneţia. Orarul poate fi urmărit pe pagina web oficială a Aeroportului.

Primarul de Făleşti şi mai mulți aleşi locali părăsesc PPPN 27 Martie, 10:41

Chisinau (IPN).

Primarul de Făleşti și aproape 20 de aleşi locali ai Partidului Politic „Partidul Nostru” părăsesc formațiunea politică. Într-o declarație pe care o semnează consilierii anunță că își vor continua activitatea independent, transmite IPN.

„Susținătorii noștri nu mai au încredere în partid, problemele de corupție pe care le are președintele formațiunii, Renato Usatîi, creează o imagine negativă întregului partid. În raionul Făleşti, au existat așteptări mari de la Partidul Nostru, tocmai de aceea dezamăgirea este mare, deoarece conducerea acestuia nu a făcut nimic pentru raionul nostru”, se spune în declarația aleșilor locali care părăsesc formațiunea.

Declarația este semnată de consilieri raionali, orășenești și consilieri din satele Bocani, Obreja, Egorovca, Pânzăreni, Catranâc, Năvârneţ, Pruteni, Horeşti, Izvoare, de primarul oraşului Făleşti şi edilii satelor Bocani, Risipeni.

Elevii vor fi implicați în activități dedicate marcării a 99 de ani de la Unirea din 1918 27 Martie, 10:05

Chisinau (IPN).

Ministrul educației, Corina Fusu, a semnat o circulară potrivit căreia, în perioada 27-31 martie, în instituțiile de învățământ preuniversitar din ţară se va desfășura Săptămâna Educației Istorice. În această perioadă vor fi organizate activități dedicate marcării a 99 de ani de la adoptarea deciziei Sfatului Țării din 27 martie 1918 privind Unirea Basarabiei cu România.

În circulară se menționează că Săptămâna Educației Istorice se încadrează în Programul activităților extrașcolare în învățământul preuniversitar pentru anul 2017 și are scopul de a promova în mediul școlar valențele educative ale evenimentelor istorice, transmite IPN.

Ministerului Educaţiei propune stabilirea parteneriatelor cu instituțiile publice de cultură din localităţi în vederea organizării, în cadrul Săptămânii Educației Istorice, a manifestărilor dedicate marcării a 99 de ani de la adoptarea deciziei istorice a Sfatului Țării din 27 martie 1918 privind Unirea Basarabiei cu România.

Ministerul Educației va elabora un suport didactic electronic de referință pentru desfășurarea Săptămânii Educației Istorice în instituțiile de învățământ preuniversitar.

Premierul participă la reuniunea șefilor de Guverne ale statelor membre GUAM 27 Martie, 09:25

Chisinau (IPN)ю

Prim-ministrul Pavel Filip participă astăzi, 27 martie, la reuniunea șefilor de Guverne ale statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, din care fac parte Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova. Summitul se desfășoară la Kiev, Ucraina, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de executiv, în cadrul întrunirii vor fi abordate subiecte ce țin de posibilitățile dezvoltării organizației și impulsionării cooperării între statele membre, inclusiv a schimburilor comerciale. În marja reuniunii, premierul Pavel Filip, alături de omologii săi din Georgia, Azerbaidjan și Ucraina, va avea o întrevedere cu președintele ucrainean, Petro Poroșenko, și va participa la Forumul de Afaceri GUAM, care întrunește reprezentanți ai comunităților de business din statele membre GUAM.

De asemenea, prim-ministrul Filip va avea întrevederi bilaterale cu premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, și cu premierul Georgiei, Giorgi Kvirikashvili.

1 iulie – termen limită de înregistrare a mașinilor cu numere transnistrene 24 Martie, 14:51

Chisinau (IPN).

Deputații au votat vineri, 24 martie, în două lecturi un proiect de lege care prevede prelungirea cu trei luni a termenului de înregistrare în Republica Moldova a automobilelor înmatriculate în străinătate și în regiunea transnistreană, care au fost introduse în țară până pe 1 noiembrie 2016. Astfel, până pe 1 iulie 2017, pentru înregistrarea automobilelor respective proprietarii vor plăti doar 30%  din cota accizelor stabilită pentru anul 2016, transmite IPN.

Veronica Vragaleva, viceministru al finanțelor, a declarat că la ziua de azi, au fost înregistrate peste 14 mii de automobile, dintre care peste 1 500 înmatriculate în regiunea transnistreană. Ca rezultat, au fost încasate peste 339 de milioane de lei. Prelungirea termenului s-a propus întrucât s-a constatat că numărul celor care doresc să-și înregistreze mașinile în țară a crescut simțitor în ultima săptămână, iar autoritățile nu reușesc să se încadreze în termenul stabilit inițial – 1 aprilie.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai