Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Dezvoltarea personală și proiectarea carierei sunt obligatorii pentru elevi 17 Februarie, 11:24

Chisinau (IPN).

Elevii din instituțiile de învățământ secundar general și profesional tehnic secundar au un nou modul obligatoriu în cadrul obiectului Educația Civică. Modulul „Dezvoltare personală și proiectarea carierei” a devenit obligatoriu începând cu ianuarie 2017. „Vrem ca elevii să-și aleagă acele profesii care sunt solicitate pe piața muncii și prin aceasta să micșorăm numărul de șomeri”, a spus, astăzi, la un atelier de lucru despre modificările aduse disciplinei Educație Civică, Lia Sclifos, managerul de proiect al Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA).

Solicitată de IPN, Lia Sclifos a spus că materialele create în cadrul proiectului abordează dintr-o perspectivă multiplă orientarea în carieră. Scopul este de a apropia elevii, dar și sistemul educațional în întregime, de piața muncii. În contextul proiectului Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră (REVOCC) au fost deschise trei centre pilot de ghidare în carieră în cadrul Agențiilor pentru ocuparea forței de muncă din Chișinău, Cahul și Soroca.

Corina Lungu, consultant superior la Ministerul Educației, a spus că în urma pilotării proiectului în 2016, ministerul a reușit să oficializeze modulul. Lucrurile nu trebuie să fie în așteptare și ministerul este mobilizat de ceea „ce se întâmplă cu tineretul”, a mai spus consultantul de la Ministerul Educației.

La atelier au fost prezenți reprezentanții direcțiilor raionale de educație, reprezentanți ai Ministerului Educației și Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.  Atelierul face parte dintr-un proiect mai mare, în valoare de 600 de mii de euro, derulat cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Austriacă.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai