Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Pavel Filip va efectua vizite inopinate la mai multe puncte vamale 28 Decembrie, 08:04

Chisinau (IPN).

Premierul Pavel Filip susţine că va efectua vizite inopinate la mai multe puncte vamale de trecere a frontierei de stat pentru a identifica soluțiile care se cer pentru depășirea problemelor existente și asigurarea unei traversări a frontierei cât mai rapide. Constatarea a fost făcută de către Pavel Filip în urma unei vizite inopinate la Punctul vamal Leușeni, efectuate la 27 decembrie.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, Pavel Filip a dorit astfel să verifice cum stau lucrurile în punctele de traversare a hotarelor moldoveneşti în perioada sărbătorilor de iarnă, când crește semnificativ fluxul de persoane care intră și ies din Republica Moldova.

Pavel Filip a discutat cu angajați ai Serviciului Vamal, Poliției de Frontieră și cu oamenii care așteptau la rând. Premierul i-a întrebat de cât timp așteaptă în vamă și cum apreciază atitudinea angajaților punctului vamal de trecere. Premierul s-a interesat şi care sunt problemele cu care se confruntă vameșii și polițiștii de frontieră, dar și care sunt propunerile lor pentru fluidizarea traficului.

În cadrul discuțiilor și a inspectării proceselor, au fost identificate mai multe constrângeri, printre care: activități improprii efectuate de angajații punctului vamal, necesitatea optimizării procedurilor de verificare, blocarea frecventă a softului, numărul insuficient de lucrători etc. Rezolvarea acestor probleme ar permite traversarea mai operativă a frontierei și ar reduce rândurile în vamă.

Premierul a menționat că, dincolo de aceste aspecte organizaționale și manageriale, mult depinde și de atitudinea vameșilor și a polițiștilor de frontieră. Ei trebuie să dea dovadă de un comportament civilizat și o atitudine respectuoasă față de cei care traversează hotarul.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai