Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Ambasadorul SUA a devenit doctor honoris causa al Universității „Nicolae Testemițanu” 16 Mai, 11:02

Chisinau (IPN).

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit, a devenit doctor honoris causa al Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”. Titlul onorific i-a fost conferit în baza deciziei Senatului universitar pentru contribuție la dezvoltarea și implementarea reformelor în cadrul universității în colaborare cu instituțiile partenere din SUA, transmite IPN.
Rectorul USMF, Ion Ababii, a subliniat colaborarea rodnică cu instituții de profil din SUA, de aproape 20 de ani. „În ultimii ani, inestimabil este aportul lui James Pettit și a echipei ambasadei SUA, care insistent susține politica de independență a Republicii Moldova, contribuie la dezvoltarea procesului de democratizare a țării, inclusiv în promovarea ideilor democratice în rândul tinerei generații”, a spus Ion Ababii.
Ambasadorul James Pettit a menționat că este onorat și profund impresionat de titlul acordat, dar și mândru de faptul că în perioada mandatului său a reușit să continue frumoasele tradiții de cooperare cu USMF. „Relațiile personale dezvoltate în cadrul acestor schimburi formează coloana vertebrală a cooperării noastre în toate domeniile și sunt încrezător că experiențele participanților vor avea efecte pozitive”, a precizat James Pettit.
James Pettit a depus jurământul de ambasador al SUA în Republica Moldova în ianuarie 2015. Vorbește limba rusă, spaniolă, germană, dialectul mandarin al chineze și, câteva luni înainte de a veni în Republica Moldova, a studiat limba româna.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai