Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Aparatele de uz casnic vor trebui etichetate energetic pentru a fi plasate pe piață 5 Iulile, 07:22

Chisinau (IPN).

Mai multe aparate casnice cu consum excesiv de energie pentru gospodărie, pentru a fi comercializate vor trebui etichetate. Potrivit regulamentelor privind cerințele de etichetare energetică a acestora, aprobate de către Guvern miercuri, 4 iulie, plasarea produselor pe piață se va face doar împreună cu o etichetă care indică consumul de energie. transmite IPN.
Regulamentele stabilesc cerințe de performanță energetică pentru aspiratoare, instalații pentru încălzirea incintelor, instalații de încălzire cu funcție dublă, pachete de instalație pentru încălzirea incintelor, regulatoare de temperatură și dispozitive solare și pachete de instalație de încălzire cu funcție dublă, instalații pentru încălzirea apei, rezervoare pentru apă caldă și pachete de instalație pentru încălzirea apei și dispozitive solare etc.
Potrivit regulamentelor, cerințele față de etichetarea produselor va duce la ridicarea calității produselor, reducerea consumului de energie și reducerii emisiilor C02. Totodată, respectarea cerințelor de informare prin etichetă a consumatorilor despre consumul de energie a aparatelor expuse spre comercializare sau chirie va repune producătorii, importatorii și distribuitorii de produse calitative în cadrul unei concurențe loiale.
Etichetarea și informațiile standard despre consumul de energie al aparatelor de uz casnic și a altor produse cu impact energetic vor fi o cerință obligatorie pentru producători, importatori și furnizori. Cheltuielile de producere a etichetelor și fișelor urmează a fi suportate de către producător. Echipamentele importate de pe piața comunitară și/sau europeană sunt deja însoțite de eticheta corespunzătoare.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai