Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Un proiect de decizie de Guvern stabilește specificațiile tehnice pentru carburanți 10 Septembrie, 15:24

Chisinau (IPN).

Un proiect de decizie de Guvern, propus spre consultări publice de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, stabilește specificațiile tehnice pentru benzină și motorină, care vor asigura corespunderea calității carburanților comercializați cu standardele aplicate pe piața Uniunii Europene. Documentul interzice comercializarea benzinei cu plumb, transmite IPN.
De asemenea, urmează a fi implementat un sistem de monitorizare a calității benzinei și motorinei în conformitate cu angajamentele asumate de către Republica Moldova prin Acordul de Asociere. Autoritatea responsabilă va fi  Ministerul Economiei și Infrastructurii.
Ministerul va elabora Planul național de eșantionare a probelor prelevate la aceste produse pentru determinarea calității de către organismele de inspecție. Organismele de inspecție trebuie să posede contracte de asigurare cu companii de asigurare înregistrate oficial în Republica Moldova și să dețină poliță de asigurare pentru a repara prejudiciul care poate fi cauzat prin activitatea lor, în limita totală de răspundere de cel puțin 4000 de unități convenționale.
Proiectul modificărilor se prevede să intre în vigoare în 12 luni de la publicarea în „Monitorul Oficial”.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai