Bang Bang -Music Is My Girlfriend  


Parlamentul şi-a menținut votul pentru Codul serviciilor media audiovizuale 8 Noiembrie, 12:09

Chisinau (IPN).

Parlamentul, în ședința de joi, 8 noiembrie, și-a menținut votul exprimat anterior pentru Codul serviciilor media audiovizuale. Proiectul fusese remis spre reexaminare de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a făcut uz de dreptul său de veto, transmite IPN.
Potrivit președintelui, prevederile art. 17 alineatul 4, având scopul declarat – protejarea spațiului audiovizualul național, instituie reglementări care concentrează și monopolizează spațiul național cu programe de televiziune și radio cu conținut informativ-analitic, militar și politic, produse în statele membre UE, SUA, Canada precum și cele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.
De asemenea, în ședința de joi, deputații au reexaminat și menținut votul adoptat anterior pentru proiectul legii cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor. Proiectul stabilește cadrul juridic şi principiile de activitate, organizarea şi funcţionarea, atribuțiile şi împuternicirile Inspectoratului, finanțarea şi asigurarea tehnico-materială a acestuia, precum şi statutul carabinierului. Până la data de 31 decembrie 2020, Inspectoratul va trece treptat la îndeplinirea serviciului militar, în exclusivitate, pe bază de contract.
Potrivit Constituției, președintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecții asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul își menține hotărârea adoptată anterior, președintele trebuie să promulge legea.

Copyright © 1998-2012, Radio Plai