Nicolae Furtună şi-a anunţat demisia din funcţia de şef al ANSP

Redactor: Diana Enache

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică și-a anunțat demisia în cadrul ședinței de la Guvern. Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate şi care necesită a fi continuate, dar şi problemele stringente cu care se confruntă. Premierul a apreciat profesionalismul domnului Furtună şi i-a mulţumit pentru muncă şi efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP într-o perioadă extrem de dificilă pe plan naţional şi global.

Mai devreme, președintele țării Igor Dodon a cerut demisia lui Nicolae Furtună. Asta după ce șeful ANSP a declarat că „În toată lumea Covid-ul a luat viața celor care și așa erau o povară”. Dodon susține că nu are obiecții față de activitatea lui Furtună, însă afirmația despre răposați este „complet inadecvată”, iar scuzele publice nu sunt suficiente.

„Îmi exprim regretul și consternarea față de declarațiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună. Scuzele publice nu sunt deloc suficiente atunci când printr-o declarație afectezi moral un număr mare de oameni. Nu am obiecții față de activitatea domnului Furtună, știu că a muncit din greu în această perioadă pandemică foarte complicată, dar declarația complet inadecvată pe care a făcut-o îi afectează grav credibilitatea pentru activitatea sa de mai departe” a menționat Igor Dodon.

Distribuie