Noi secretari de stat pe domeniul sănătății

Astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat numirea în funcție a doi secretari de stat pe domeniul sănătății. Zinaida Bezverhni va fi responsabilă de politica medicamentului, de resursele umane în sănătate și de sistemele de sănătate naționale și internaționale, iar Svetlana Nicolaescu, de domeniul sănătății publice.

Zinaida Bezverhni este de profesie farmacist, a activat în calitate de cadru didactic la USMF ”N. Testemițanu”, consultant științific la Directoratul European pentru calitatea medicamentului a Consiliului Europei, iar din 2015 a ocupat funcția de coordonator de programe la Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova.

Svetlana Nicolaescu a absolvit USMF ”N. Testemițanu”, ulterior a urmat un program de masterat în sănătate publică la Universitatea de Stat din Kansas (SUA) și un program de politici în domeniul de control al tutunului la Școala de Sănătate Publică Bloomberg din SUA. A activat anterior în cadrul Ministerului Sănătății al Republicii Moldova ca șef direcție Planificare și regionalizare a serviciilor medicale integrate și șef direcție Sănătate Publică. A deținut și funcția de viceministru al Sănătății și medic șef sanitar de stat.

Menționăm că, noii secretari de stat își vor începe activitatea din data de 10 august 2021.

Distribuie