Noul ministru al finanțelor Dumitru Budianschi a fost prezentat echipei

Astăzi, 9 august 2021, prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița l-a prezentat echipei Ministerului pe noul ministru al finanțelor, Dumitru Budianschi.

În debutul ceremoniei de prezentare, prim-ministrul, Natalia Gavrilița l-a felicitat pe dl. Budianschi cu prilejul numirii în funcție și i-a urat succes în îndeplinirea tuturor atribuțiilor de înaltă responsabilitate, în vederea obținerii rezultatelor pe care le așteaptă cetățenii. 

“Noi trebuie să eficientizăm cheltuielile publice, să îmbunătățim executarea bugetului, să majorăm fondurile de absorbție pentru infrastructură. Avem ambiții foarte mari în privința proiectelor de infrastructură. Urmează, procesul de rectificare a bugetului pentru anul curent dar și elaborarea bugetului pentru anul 2022. Avem foarte mult de lucru, în următoare perioadă, de aceea, vă îndemn pe fiecare să puneți umărul, să ne apucăm de lucru și să arătăm cetățenilor că ei pot avea încredere în statul lor”, a menționat Natalia Gavrilița.

Prim-ministrul, de asemenea, a adresat un mesaj de mulțumire secretarului de stat, dnei Tatiana Ivanicichina și tuturor angajaților Ministerului Finanțelor pentru că în ultima perioadă s-a reușit menținerea stabilității bugetare.

La rândul său, noul ministru al Finanțelor a apreciat încrederea acordată de către primul ministru și a vorbit despre prioritățile pe care și le-a propus pentru perioada imediat următoare.

“Vă asigur că atât Ministerul Finanțelor, cât și toate instituțiile din subordine vor depune toate eforturile petru realizarea obiectivelor asumate în programul de guvernare. În acest sens, Ministerul Finanțelor se va axa pe 5 direcții strategice: sporirea eficacității și eficienței organelor vamale și fiscale. Acestea trebuie să devină libere de corupție, riguroase dar corecte și politicoase; îmbunătățirea și fortificarea proceselor bugetare; eficientizarea utilizării resurselor în toate instituțiile publice; cooperarea efectivă cu toate ministerele și agențiile pentru asigurarea monitorizării implementării obiectivelor guvernamentale și îmbunătățirea managementului datoriei publice”, a punctat ministrul finanțelor.

Dumitru Budianschi a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Finanțelor, vineri, 6 august curent, în prezența șefului statului și a premierului.

Dumitru Budianschi este matematician, economist și expert în finanțe publice. Anterior a deținut funcția de Director de Program la Centrul Analitic Expert-Grup. În perioada 2013 – 2019 a activat în calitate de expert și consultant financiar pentru mai multe proiecte și instituții internaționale. A absolvit facultatea de Matematică și Cibernetică la Universitatea de Stat al Republicii Moldova și deține un masterat în Finanțe Publice și Fiscalitate de la Academia de Studii Economice din Moldova.

Distribuie