O nouă generație de ofițeri de informații au jurat credință Patriei (FOTO)

Foto: sis.md

La Serviciul de Informaţii şi Securitate a avut loc ceremonia de depunere a Jurământului de credință Patriei de către ofițerii noi angajați și audienții Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” (INIS).

În mod excepţional, din cauza restricţiilor impuse de criza pandemică, evenimentul s-a desfăşurat fără accesul familiilor şi apropiaţilor, doar în prezenţa conducerii Serviciului, corpului de comandă şi cel profesoral-didactic.

Alexandr Esaulenco, director al SIS, a felicitat tinerii ofițeri, aleși urmare a unei selectări riguroase, cu opțiunea pe care au făcut-o atunci când au decis să devină parte a Serviciului de Informații și Securitate și le-a amintit că legământul este unul pe viață și impune multe responsabilități și o imagine ireproșabilă. „Trebuie să fiți conștienți că pe umerii voștri stă angajamentul de a oferi societății garanția legalității, corectitudinii și imparțialității, iar acestea nu pot exista fără o cultură solidă, înaltă etică profesională și prin respectarea valorilor și a tradițiilor instituționale. Aveți obligativitatea de a participa la îndeplinirea misiunii fundamentale de asigurare a securității naționale și apărare a valorilor constituţionale”, a menționat directorul SIS.

Tot în cadrul evenimentului, Alexandr Esaulenco a exprimat gratitudine profesorilor și cadrelor didactice pentru dăruirea, responsabilitatea și măiestria de care dau dovadă în formarea tinerilor pentru ca aceștia să devină ofițeri de informații cu viziune, spirit de anticipație și cu o puternică forță morală și profesională.

Noua promoție de ofiţeri urmează să audieze un curs de pregătire profesională în cadrul Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate. Aceştia vor avea posibilitatea să obţină un ansamblu de competenţe, diferit de cel pe care l-au avut la momentul încadrării. Pe lângă bagajul vast de cunoştinţe vor deprinde şi calităţi definitorii ale ofiţerului de informaţii, cum ar fi: onestitatea, demnitatea, corectitudinea, integritatea şi spiritul de echipă.

Distribuie