OMS: „Al doilea val de COVID-19 poate să nu existe”

Redactor: Diana Enache

Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți despre coronavirus că nu poate fi considerat un virus de sezon, cum e gripa. Specialiștii au explicat că nu poate fi încă vorba de un al doilea val de îmbolnăviri, informează Reuters.

Reprezentanții OMS au adăugat: “Va fi un val mare, care va înregistra creșteri și scăderi (ale numărului de cazuri). Cel mai bun lucru ar fi ca numărul să rămână constant și apoi să descrească.” Cu toate acestea, unii oameni continuă să creadă că infectarea cu acest virus e influențată de anotimpuri.

„Oamenii încă se gândesc la anotimpuri. Dar trebuie să ne gândim că ne confruntăm cu un virus nou, iar acesta se comportă diferit ”, a spus Harris la o conferință medical în Geneva, cerând vigilență în aplicarea măsurilor de prevenire a transmiterii bolii care pare să fie acelerată de adunările de masă, notează The Guardian.

Realitatea este că problema celui de-al doilea val a fost una controversată, despre care s-a vorbit mult în mass-media, dar de multe ori problema nu a fost bine definită.

Distribuie